2024. április 26., péntek

Az iszlám nevében akart kivégezni egy amerikai rendőrt

Csoda, hogy nem halt meg a rendőr, amikor az iszlám nevében ölni akaró elkövető behajolt a kocsijába és lőtt. Újabb iszlamista támadás Amerikában.

Durva eset történt Philadelphia városában, Pennsylvania államban: egy férfi közvetlen közelről akart agyonlőni egy rendőrt egy rendőrautóban – írja a BBC. 11 lövést eresztett le pisztolyából, de csodával határos módon csak megsebesítette Jessie Harnett rendőrt, aki még viszonozni is tudta a tüzet. Úgy tudni, az elkövető az iszlám nevében akart ölni.

A szintén meglőtt gyanúsított elszaladt, de hamar elfogták a rendőrök. - Ez az egyik legfélelmetesebb dolog, amit valaha láttam – nyilatkozta Richard Ross, a metropolisz rendőrfőnöke. Szerinte a rendőr nem is sejtette, hogy az autó ablakán behajoló férfi őt akarja megölni.

Az elfogott férfi azt mondta, hogy azért egy rendőrt vett célba, mert a hatóság egy olyan jogrendet véd, ami ellentétes az iszlámmal. Arra egyelőre nincs bizonyíték, hogy a férfi együttműködött volna másokkal. Az viszont kiderült, hogy az elkövető fegyvere egy 2013-ban ellopott rendőrpisztoly volt.