2024. április 26., péntek
OLASZ LABDARÚGÁS

Rangadók nélkül indul az év

Nem rendeznek rangadót az év első olasz labdarúgó-bajnoki fordulójában, amelyben az élen állók közül mindegyik együttes papíron gyengébbel találkozik. A 18. körben a legérdekesebbnek az éllovas Inter idegenbeli, Empoli elleni mérkőzése ígérkezik, mivel a házigazda a szezon egyik meglepetéscsapatának tekinthető. Az Empoli nagyszerű formában zárta a 2015-ös évet, legutóbbi négy bajnokiját megnyerte, s november 8. óta nem kapott ki, így a nyolcadik helyről várja a folytatást.

Az Inter hosszú évek után ismét a bajnokság meghatározó csapata, az élen áll a tabellán, igaz, a tavalyi év utolsó meccsét elveszítette a Lazióval szemben, ezért előnye csupán egy pont a Fiorentinával és a Napolival, illetve három a címvédő Juventusszal szemben. A Fiorentina a 16. helyezett Palermónál vendégeskedik, míg a Napoli a 11. Torinót, a Juventus pedig a sereghajtó Veronát fogadja. A forduló legnagyobb presztízsű és várhatóan legforróbb hangulatú mérkőzését kedden este Genovában játsszák majd, ahol a város két csapata, a Genoa és a Sampdoria csap össze egymással. A mindig feszült derbinek nincs igazi esélyese, mivel mindkét gárda gyengén teljesített eddig: a Sampdoria a 14., a Genoa pedig a 17. helyen áll a tabellán.

Serie A, 18. forduló, ma: Genoa–Sampdoria. Szerda: Udinese–Atalanta, Milan–Bologna, Chievo–Roma, Juventus–Verona, Lazio–Carpi, Palermo–Fiorentina, Sassuolo–Frosinone, Empoli–Inter, Napoli–Torino.