2024. április 26., péntek

366-an maradhatnak a közszférában

Döntött a temerini községi képviselő-testület

Az óév utolsó ülését tartotta tegnap (szerdán) a temerini községi képviselő-testület.

Robert Karan, a testület elnöke mindössze 5 pontból álló napirendet javasolt, amire senkinek sem volt megjegyzése, sem napirendbővítési javaslata. A községi önkormányzati rendszerbe meghatározatlan munkaidőre foglalkoztatott dolgozók maximális számának meghatározásáról a 2015. évre vonatkozóan Marija Zec Pajfer, a községi közigazgatási hivatal osztályvezetője mondott ismertetőt. Ebben megindokolta a határozathozatal jogi alapjait. Az önkormányzatoknak ugyanis a kormány nemrégi döntéséhez igazodva kell meghatározniuk az önkormányzati rendszerben (közigazgatási hivatalban, községi alapítású közvállalatokban és intézményekben) meghatározatlan munkaidőre foglalkoztatott dolgozók maximális számát.

Azok kerültek nyilvántartásba, akiknek fizetése a községi költségvetést terheli. A jelenlegi állás szerint a közszférában 370-en vannak foglalkoztatva, a megengedett létszám pedig 366. A felesleg tehát nem sok, amit a nyugdíjra jogosultak elbocsátásával kívánnak megoldani. A közintézmények közül a községi közigazgatási hivatalban az állandó munkaviszonyban levők jóváhagyott maximális létszáma 61 lehet, a Veljko Vlahović gyermekintézményben 93, a Szirmai Károly Közkönyvtárban 7, a Művelődési Központban 9, az Idegenforgalmi Szervezetben 4, a kommunális közvállalatban 145, a Gas közvállalatban 20, az Építési és Településrendezési Igazgatóságban 19, a Szociális Központban 4, a községi fejlesztési ügynökségben, valamint a helyi közösségekben 1-1 dolgozót lehet alkalmazni állandó munkaviszonyba.

Szó volt még a törvényesítési eljárás során megengedett legmagasabb épületszint meghatározásáról. Ennek a határozatnak a meghozatalát az épületek legalizálásáról szóló törvény alkalmazása tette szükségessé. A szavazattöbbséggel meghozott döntés értelmében egy adott lakónegyedben, a fejlesztési dokumentumokban foglaltaktól csak a legfeljebb két emelettel magasabb épületeket lehet törvényesíteni.

A képviselők döntöttek a leváltásokkal és kinevezésekkel kapcsolatosan, elfogadták a testület 34. ülésének jegyzőkönyvét, majd elhangzottak a képviselői kérdések.