2024. április 26., péntek
AZ ÉV SPORTOLÓJA – ZENTA

A birkózók jegyében

A harminckét díj közül a birkózók tizenhármat gyűjtöttek be Zenta város ünnepélyes évsportolója-díjátadóján, amelyet szerda este rendeztek meg a városháza Andruskó termében. A vízilabdázók közül hatan, a Tiszavirág Kajakklub versenyzői közül öten részesültek elismerésben, az atléták és a sakkozók három-három díjat vittek haza, az asztaliteniszezőknek és a kick-boxosoknak egy-egy első hely jutott.

Az ünnepségen a műsorvezetők után Predrag Đurović, a helyi sportszövetség élére nemrég megválasztott elnök szólt, aki rövid felvezetőjében elmondta, hogy reméli a jövőben még jobb eredményeket érnek majd el a zentai sportklubok versenyzői. Ehhez nagyban hozzájárulhat a nemrég átadott sportcsarnok is, és az új létesítménynek köszönhetően még több fiatal kezdhet el sportolni, hogy később a családjuk, az osztályuk és a városuk büszkesége legyen.

A díjazottak (fotó: Gergely Árpád)

A díjazottak (fotó: Gergely Árpád)

Ceglédi Rudolf, Zenta város polgármestere elnézést kért, hogy nem a díszteremben rendezték meg az ünnepélyes díjátadót, mivel azt a termet jelenleg felújítják, s elmondta, hogy a város vezetősége igyekszik minden tőle telhetőt megtenni, hogy a klubokat és a sportolókat minél jobban támogassa.

Az élsportolói díjakat Ceglédi Rudolf, a korosztályok dobogósainak járó elismeréseket pedig Kosiczky András, a város sporttal megbízott tanácsosa és Igor Segedinski, a helyi sportszövetség titkára adta át.

A sportszövetségnek és a helyi sportmunkásoknak bizonyára sok dolguk lesz jövőre, ugyanis a 2012-ben elfogadott sportstratégia négy évre szólt, így elemezni kell az eddig megvalósítottakat, és el kell készíteni az új sportstratégiát. Nem hivatalos információk szerint a községben már megírták a kibővített sportstratégiát, amely 2018-ig érvényes, ezt a dokumentumot azonban közvitára sem bocsátották, s úgy került a tanács elé szavazásra, hogy a sportstratégiáért felelős bizottság tagjai, a sportklubok és a sportszövetség vezetői sem látták. Csak reménykedhetünk benne, hogy a városvezetés nem küld majd el a sportminisztériumba egy olyan, két évre szóló stratégiát, amelyet a szakma képviselőinek meg sem mutattak…

Az év sportolói, olimpiai sportágak, serdülők, lányok: 1. Kónya Réka (birkózás), 2. Biczók Kira (birkózás), 3. Barta Éva (kajak-kenu). Fiúk: 1. Göblös István (birkózás), 2. Szabó József (birkózás, Hercules), 3. Surányi Martin (birkózás).

Kadétok, lányok: 1. Fenyvesi Janka (kajak), 2. Fenyvesi Abigél (kajak), 3. Juhász Vivien (vízilabda). Fiúk: 1. Almási Bence (birkózás), 2. Polgár Ákos (birkózás), 3. Katona Ádám (birkózás, Hercules).

Ifik, lányok: 1. Ivana Vejnović (asztalitenisz), 2–3. Tóth Ágnes és Búrány Andrea (vízilabda). Fiúk: 1. Nagy Abonyi Gergő (atlétika), 2. Fodor Ádám (atlétika), 3. Nagy Dániel (birkózás).

Nők (a helyszíni eredményhirdetésnél felcserélték a neveket, a helyes sorrend): 1. Kincses Krisztina (vízilabda), 2. Pataki Zsóka (vízilabda), 3. Cakó Sarolta (kajak). Férfiak: 1. Nagy Tamás (birkózás), 2. Aleksandar Šefer (birkózás), 3. Kaszás Ákos (kajak).

Nem olimpiai sportágak, nők: 1. Kéri Valentina (kick-box), 2. Kecskeméti Krisztina (sakk), 3. Mila Šoklovački (sakk). Férfiak: 1. Kecskeméti Árpád (sakk).

A legeredményesebb klub, csapatsportok: Zenta Vízilabdaklub. Egyéni sportok: Zenta Birkózóklub.

Az év edzője: Zörgő László (birkózás). Életműdíj: Kocsis Károly (atlétika).

Élsportolói díjat kapott: Nagy Tamás, Kéri Valentina, Almási Bence, Nagy Abonyi Gergő, Polgár Ákos.

Polgármesteri köszönőlevelet kapott: Bognár András (nyugalmazott testnevelő tanár).

A díjátadó végén a Vajdasági Sportszövetség elnöke, Bora Sibinkić minden jelen levő sportolónak gratulált és sikerekben gazdag új évet kívánt.