2024. április 26., péntek
KÉZILABDA – XXII. NŐI VB

Gå for Norge!

Lejátszották a negyeddöntőket a dániai női kézilabda-világbajnokságon, s egyelőre úgy alakult minden, hogy a magyaroknak mégsem szállt el az olimpiai selejtezős reményük. A sokak által előrehozott döntőnek vélt Norvégia–Montenegró mérkőzésen ugyanis szoros küzdelemben ugyan, de az északiak nyertek, tehát továbbra is az a magyarok szempontjából kedvező forgatókönyv, hogy a norvégok világbajnokok lesznek, Franciaország és Montenegró pedig benne lesz a hétben, azaz ma kora délután nyer Oroszország, illetve Dánia ellen.

A csoportmeccsek után csak Hollandia mentette át a jó formáját a negyeddöntőre, s győzött Franciaország ellen úgy, hogy tulajdonképpen a 25. perctől kezdve nem is volt kétség afelől, ki nyeri meg a találkozót.

A további két mérkőzésen azonban meglepetés született. Késő délután a lengyelek szolgáltatták az elsőt, hiszen ugyanolyan lelkesedéssel, kemény védekezéssel játszottak a még hibátlan oroszok ellen, mint a magyarokkal szemben, s egy kiélezett végjátékból ők kerültek ki győztesen, mert az oroszok – csakúgy mint a magyarok – nem tudtak mit kezdeni az utolsó támadásukkal. A rendező dánoknak viszont nem ez fájt a legjobban, hanem az, hogy csapatukat hosszabbítás után kiütötte a csoportjában három vereséget szenvedett Románia. A román lányok tulajdonképpen már a rendes játékidőben nyerhettek volna, csakhogy a mérkőzés hőse, a végül 15 (!) gólig jutott Neagu hetesét kifogta Poulsen, ám ez sem lombozta le a csapatát, amely végül 31:30-ra nyert. A lengyelektől és a románoktól szinte emberfeletti teljesítmény ez, de a románok engedelmével, mi azért csak Norvégiának szurkolunk majd ma este, tehát gå for Norge, azaz hajrá, Norvégia!