2024. április 26., péntek
KÉZILABDA

Vujin nem illik bele Perić elképzelésébe

Marko Vujin és Momir Ilić nélkül szerepel majd a szerbiai férfikézilabda-válogatott a január 15. és 31. között Lengyelországban sorra kerülő Európa-bajnokságon. Dejan Perić, a szerb válogatott szövetségi kapitánya ugyanis közölte annak a 28 játékosnak a nevét, akik közül majd kiválasztja azokat, akik magukra ölthetik a címeres mezt a kontinensbajnokságon, de sem a Kiel, sem a Veszprém átlövője nem szerepel a Szerbiai Kézilabda-szövetség által nyilvánosságra hozott listán. Ilić még a PSG ellen 28:20-ra megnyert BL-mérkőzésen sérült meg: az első gólja után rosszul ért földet, s letört egy 2-3 mm-es darab a kéztőcsontjából. Az átlövő akkor nem törődött a sérülésével, s végigjátszotta a találkozót, amelyen összesen tíz gólt szerzett, így az ő kimaradását nem fújta fel a szerb sajtó. Viszont azt, hogy Vujin sem kapott helyet még a 28-as keretben sem, több tájékoztatási eszköz sem hagyta szó nélkül. Perić a Sportski žurnalnak elmondta, hogy olyan csapatot igyekszik összeállítani, amely képes lesz megfelelni az Európa-bajnokságon a várható kihívásoknak, s Vujin játéka nem illik bele az általa elképzelt koncepcióba. A 28-as keretből kimaradt még a védelem oszlopos tagja, Nenad Vučković is, akinek a hiányzását Perić a következőkkel indokolta:

A selejtezősorozat alatt bizonyította, hogy helye van a válogatottban, de gondok vannak a könyökével, műtét vár rá, és az elmúlt tíz napban lábsérülést is szenvedett.

A szerbiai válogatott az A csoportban szerepel majd, ahol Franciaország, Lengyelország és Macedónia kapott helyet.

A szerb válogatott kerete, kapusok: Darko Stanić (El Jaish), Slaviša Đukanović (Saint Raphael), Dejan Milosavljev (Jugović), Miroslav Kocić (Beşiktaş), Dragan Marjanac (Bern Muri).

Szélsők: Ivan Nikčević (Orlen Wisła Płock), Filip Marjanović (Vojvodina), Darko Dukić (Beşiktaş), Bogdan Radivojević (Flensburg), Nemanja Ilić (Toulouse), Vanja Ilić (Rabotnicski), Strahinja Stanković (Vojvodina).

Átlövők: Nemanja Mladenović (Cesson), Momir Rnić (Melsungen), Žarko Šešum (Göppingen), Davor Čutura (Chartres), Petar Nenadić (Füchse Berlin), Ilija Abutović (Vardar), Stevan Sretenović (Partizan), Uroš Elezović (Lakhwia), Nemanja Zelenović (Magdeburg), Novak Bošković (Maccabi), Miloš Orbović (Vojvodina).

Beállók: Miljan Pušica (Orlen Wisła Płock), Rastko Stojković (Meskov Breszt), Bojan Beljanski (Bregenz), Davor Basarić (Spartacus), Mihajlo Marsenić (Vardar).