2024. április 26., péntek

Súlyos állapotban a jordániai férfi

A Večernje Novosti belgrádi napilap értesülései szerint súlyos pszichés állapotban van az a jordániai származású amerikai férfi, aki szombaton a Frankfurt–Belgrád vonalon közlekedő repülőgépen megpróbált bejutni a pilótafülkébe. Egy esetleges tragédia megtörténtét a Vojvodina kézilabdacsapat játékosai akadályozták meg.

A férfit közveszély okozásának gyanújával hallgatják majd ki Belgrádban az illetékes ügyészség munkatársai. Rakan Madanat állítólag Belgrádban élő édesapját szerette volna meglátogatni. Az édesapát állítólag Dzsihádnak hívják.

A szerbiai hatóságok még szombaton kapcsolatba léptek az illetékesekkel az egyesült államokban, hogy sikerüljön fényt deríteni a férfi hátterére, esetleges kapcsolatára terrorista szervezetekkel.

Sajtóértesülések szerint az édesapa, Dzsihád, idén augusztus végén érkezett először Szerbiába, egy jordániai gazdasági küldöttség tagjaként. Akkor azt mondták, hogy egy jordániai vállalat több idegenforgalmi létesítményt is megvásárolna Bogutovačka banja fürdővárosban. A fürdővárosban neurológiai és pszichiátriai betegségek kezelésére specializálódtak.