2024. április 26., péntek

Fölkészült a zombori téli szolgálat

A tavaszias időben beköszöntött meteorológiai tél kezdetén az illetékesek szemlét tartottak a téli szolgálat gépparkja fölött a Zelenilo kommunális közvállalat faiskolájában. A szemlén képviseltette magát a közlekedési rendőrség, a Városépítési Igazgatóság, illetve a Vodokanal, Čistoća és Zelenilo közvállalat.

– A szolgálat Bezdáni úti telephelyén már november 15-től folyamatos ügyeletben állunk, fölkészülten várjuk a havazást – nyilatkozta Siniša Raič, a szolgálat törzskarának tagja. – Készenlétben vannak a járművek, a fölszerelés, a só és a kőzúzalék. A mostani idény során négy hókotró, egyben sószóró kamion, egy ugyanilyen célt szolgáló kisteherautó, kisebb munkagépek, rakodó és hómaró áll hadrendben a hóval szemben.

Luka Rašić, a téli szolgálat törzskarának vezetője kiemelte, hogy az útkarbantartás terve változatlan, így 85 km hosszúságban községi utakat, 27 kilométeren meg városi utcákat tisztítanak meg a hótól, és tesznek csúszásmentessé. Ezek a kiemelt prioritású szakaszok, a második körbe pedig további 10,5 kilométeres szakasz tartozik.

Az utcák és utak járhatóságáról idén is a Zelenilo, a Čistoća és a Vodokanal közvállalatok gondoskodnak.