2024. április 26., péntek
LABDARÚGÁS

Živko Kojić az új elnök

Hétfőn este Tóthfaluban, a Nyers István Labdarúgó-akadémia nagytermében tartották meg a Magyarkanizsa–Zenta–Ada Községközi Labdarúgó-szövetség választmányi közgyűlését. Az összejövetelt a leköszönő elnök, Petar Bilić nyitotta meg, aki személyeskedésektől sem mentes beszámolójában értékelte az idei évet. Bilić elmondása szerint az elmúlt idény anyagi szempontból mindenképpen sikeres volt a szövetség alacsonyabb osztályú csapatai számára, hiszen a Magyarkanizsa–Zenta–Ada Községközi Ligában szereplő öt klubnak a kis távolságok miatt jóval kevesebbet kellett költenie útiköltségre. Mivel azonban kevés egyesület szerepelt a ligában, az új idényben már vissza kellett térni az elmúlt évek gyakorlatához, így a szövetség alacsonyabb osztályú gárdái visszatértek a Tisza Menti Ligába, ahol a Törökkanizsa–Csóka Községközi Labdarúgó-szövetséghez tartozó csapatokkal küzdenek meg a bajnoki pontokért.

Bilić beszámolója után a két elnökjelölt, a magyarkanizsai Miloš Vidović, valamint az egykori kiváló labdarúgó, a martonosi Živko Kojić beszámolóját hallgatta meg a helyszínen megjelent 22 küldött, majd következett a nyilvános szavazás, amelyen a jelenlevők 14:4 arányban, 4 tartózkodás mellett Kojićnak szavaztak bizalmat. Ezt követően megválasztották a kilenctagú végrehajtó bizottságot, az összejövetel végén pedig Goran Drača, a Szabadkai Városi Labdarúgó-szövetség régi-új elnöke és Nenad Nikolić, a Szabadkai Körzeti Labdarúgó-szövetség elnöke szólt a jelenlevőkhöz.

A Magyarkanizsa–Zenta–Ada Községközi Labdarúgó-szövetséghez jelenleg három községből 11 klub tartozik, amelyek a legkülönbözőbb versenyfokozatokban szerepelnek. A 2015/2016-os idény első felében a legjobb eredményt a magyarkanizsai Metalmania női labdarúgóklub érte el, amely a II. liga északi csoportjában megszerezte az őszi bajnoki címet.