2024. április 26., péntek

SPORTHÍREK

ÚSZÁS

Két rövid pályás világcsúcs

Ausztrália rövid pályás úszóbajnokságán két világcsúcs született. Kate Campbell a női 200 gyors első 100 méterén 50,91 másodperces rekordot döntött, 200 háton pedig Mitchell Larkin 1:45,63 perccel szárnyalta túl az eddigi legjobbat.

VÍZILABDA

Rangadók mindhárom csoportban

Érdekes forduló következik a Vízilabda-világliga európai selejtezőjében, hisz mindhárom csoportban a veretlenek rangadói következnek, ugyanakkor összecsapnak a pont nélküliek is.

Az A csoportban Magyarország válogatottja az első kiírás döntőjének színhelyén, Patraszban lesz a kazanyi vb-n bronzérmes görög válogatott vendége. Tavaly is egy csoportban játszottak, s a magyarok mindkét meccset megnyerték. A B csoportban a címvédő Szerbia Budván a lehető legerősebb összeállításban vendégszerepel, a C csoportban pedig a legutóbbi hatos döntőn és a vb-n is második horvátok az olaszokat fogadják. Mindhárom mérkőzésen a győztes – különösen akkor, ha az a vendégcsapat lesz – nagy lépést tesz a hatos döntő felé.

A 3. forduló párjai, A csoport: Görögország–Magyarország, Grúzia–Románia. A sorrend: Görögország és Magyarország 6, Grúzia és Románia 0 pont. B csoport: Montenegró–Szerbia, Spanyolország–Franciaország. A sorrend: Szerbia 6, Montenegró 3, Franciaország és Spanyolország 0 pont. C csoport: Horvátország–Olaszország, Oroszország–Törökország. A sorrend: Horvátország és Olaszország 6, Oroszország és Törökország 0 pont.  cs.

NBA LIGA

Bryant visszavonul

Kobe Bryant, minden idők egyik legjobb kosarasa vasárnap este a LA Lakers–Indiana mérkőzés előtt bejelentette, hogy a folyamatban levő lesz az utolsó idénye a NBA ligában. A jeles kosaras triplával kezdte a találkozót, majd még mindössze 10 pontot jegyzett, s csapata ki is kapott. Memphisben a Philadelphia zsinórban már a 18. meccsét veszítette el a bajnokság rajtján, amivel beállította a Brooklyn (akkor New Jersey) NBA-csúcsát. A Philadelphia jól játszott, a hajráig vezetett is, ám a hazaiak végül fordítottak, mert, mint mondták, nem akartak azzal bekerülni a liga történelemkönyvébe, hogy a gyönge rivális éppen ellenük szakította meg vereségsorozatát.

TEKE

Körzeti bajnokság Magyarkanizsán

A magyarkanizsai tekepályán rendezett Szabadka–Zenta–Magyarkanizsa körzeti férfi-tekebajnokságon egyéniben 18 versenyző, párosban 9 pár lépett pályára. Egyéniben az első három, párosban az első helyezett jut el Vajdaság bajnokságára. Egyéniben Kujundžić Róbert (Spartacus 024) végzett az első helyen 575 fával, a második helyet Barlog Ferenc (Kanizsa) szerezte meg 567 fával, harmadik lett Skenderović Pero (Spartacus 024) 564 fával. Párosban a Becskei Zoltán/Skenderović Pero (Spartacus 024) kettős végzett az első helyen 1110 (546, 564) fával.