2024. április 26., péntek

Robbanás egy isztambuli metrómegállónál

VIDEÓ

Legalább öt sérültje van annak a robbanásnak, ami az isztambuli Bayrampasa metróállomás közelében történt kedd délután a csúcsforgalomban. Az első hírek szerint a robbanást egy transzformátor hibája okozta, később azonban olyan információk is megjelentek, hogy bomba robbanhatott - ezt erősítette meg Bayrampasa polgármestere, Atilla Aydiner is, aki azt nyilatkozta egy tévécsatornának, hogy csőbomba robbanhatott a felüljárón, a metróállomás bejáratánál.

Az Anadolu török hírügynökség úgy tudja, nem a metróban, hanem a metró egyik állomása melletti felüljárónál robbanhatott valami.

A metró a város európai részében található Bayrampasa negyed egyik megállójánál állt le, miután robbanás hangját hallották - tájékoztatott a CNN Türk. Isztambul polgármestere, Vasip Sahin a csatornának azt mondta: egy sebesült van, de ő is csak könnyebben sérült meg. A  robbanás okát nem tudni, de a hatóságok minden lehetőséget vizsgálnak - tette hozzá.

A robbanás helyi idő szerint délután negyed hatkor történt, a tűzoltók már a helyszínen vannak, a metróforgalmat leállították. A robbanást  Isztanbul több kerületében is hallani lehetett.

A Reuters az NTV török tévécsatorna értesülésére hivatkozva 5 sebesültről és 1 halálos áldozatról ír.

Az egyik szemtanú, Onur Dugenci a BBC-nek azt nyilatkozta, hogy a metrómegálló közelében volt, amikor egy "nagyon, nagyon hangos robbanást" hallott. Később családtagjai és barátai is felhívták és azt mondták, hogy városszerte hallani lehetett a detonációt.

"Nem volt tűz, de a robbanás olyan erős volt, hogy több autó ablaka betört" - tette hozzá a szemtanú.