2024. április 26., péntek

Két Csodasarok a temerinieknek

A temerini Veljko Vlahović Gyermekintézménynek és a Kókai Imre Általános Iskolának nyert az idén értékes Csodasarkot Zelity Teodor óvodás (aki az idén már első osztályos), és Sági Evelin első osztályos tanuló. Az ajándékot a gyermekek nagy örömére csütörtökön Jerasz Anikó, az MNT végrehajtó bizottságának elnöke adta át, előbb az óvodában, majd az iskolában.

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által életre hívott Miénk a város elnevezésű játékos vetélkedőre a hétről hétre érkező feladatsorok megoldásához rajzolni, festeni, gyurmázni stb. kellett, hogy a mesterségekhez kapcsolódó meséket illusztrálják a játékos vetélkedő résztvevői. A szerzett pontokkal egy város épült fel, de további csinosításához kvízfeladatokat, játékokat is meg kellett oldani.

A külhoni magyar szakképzés csapatának, amely a gyermekek teljesítményét elbírálta, bőven volt dolga, hiszen mintegy 3000 játékos indult a vetélkedőn. A zsűri 50 Csodasarok odaítéléséről döntött kárpát-medencei viszonylatban, ebből 11 jutott Vajdaságba, Temerinbe pedig egy-egy az említett óvodába és iskolába.

A gyermekek kitörő örömmel vették birtokukba a százezer forint értékű Csodasarkot alkotó csocsóasztalt, fejlesztő társasjátékokat és könyveket. Ahogy kibontották a csomagokat, azonnal játszani kezdtek, lapozgatták, nézegették a szép könyveket.

Az ajándékozó nevében Jerasz Anikó, és az ajándékot megköszönő Varga Szitár Jolán óvonő, és Varga Fehér Hajnalka, az 1. a osztály tanítónője, valamint az intézmények igazgatói a gyermek-pedagógus-szülő együttműködés eredményességét hangsúlyozták, valamint az önzetlenséget, azt, hogy sok-sok munkával hogyan szerezhet a közösségének örömet a nyertes óvodás vagy kisdiák.