2024. április 26., péntek

Az óvodai dolgozóknak is 7000 dináros támogatás

Pénteken nem lesz sztrájk az iskoláskor előtti intézményekben

Elmarad az óvodai dolgozók szakszervezetének péntekre bejelentett tiltakozása. Mint ismeretes, az óvodai dolgozók követelései között szerepel, hogy a tanárok számára immár jóváhagyott 7000 dináros támogatást ők is megkapják és 4 százalékos fizetésemelést kérnek 2016 januárjától. Az iskoláskor előtti intézmények önálló szakszervezete tegnapi közleménye szerint ez a munkabeszüntetés elmarad, mert folytatódnak a tárgyalások Aleksandar Vučić miniszterelnökkel a fizetésemelésről és mindazokról a problémákról, amelyek az iskoláskor előtti intézményekben tapasztalhatók.

Tegnap a kormány el is fogadta az indítványt, és Aleksandar Vučić is bejelentette, hogy az iskoláskor előtti intézményekben dolgozók is megkapják a 7000 dináros egyszeri juttatást, amit a hónap végén, jövő hónap elején fizetnek ki nekik.

Tegnap zajlott a parlamentben a köztársasági költségvetés módosítására vonatkozó törvényjavaslat megtárgyalása és a törvényjavaslatra vonatkozó módosítási indítványok megtárgyalása, s mint ahogyan azt Vicsek Annamáriától, a VMSZ parlamenti képviselőjétől megtudtuk, a pénzügyi bizottság egy olyan módosító indítványt nyújtott be, amely szerint az óvodákban dolgozók is megkapnák az egyszeri 7000 dináros támogatást.

– A pénzügyi bizottság nyújtotta be ezt a módosító indítványt, és a bizottságok módosító indítványait általában el szokták fogadni – hallottuk Vicsek Annamáriától. A köztársasági parlament tegnap délután megszavazta, hogy az általános- és középiskolák, a felsőoktatási intézmények dolgozói, valamint az iskoláskor előtti intézmények foglalkoztatottjai is megkapják a 7000 dináros juttatást.