2024. április 26., péntek

Tizenötmillió dinár támogatás a jószágtenyésztőknek

A sikeresen pályázó termelők egy csoportja a tartományi kormány épületében (Fotó: Ótos András)

A sikeresen pályázó termelők egy csoportja a tartományi kormány épületében (Fotó: Ótos András)

Branislav Knežević tartományi mezőgazdasági, víz- és erdőgazdálkodási titkárhelyettes pénteken 47 szerződést nyújtott át azon vajdasági jószágtenyésztőknek, akik sikerrel jártak a titkárság utóbbi pályázatán. A 15 millió dinár összértékű szubvenciót a jószágtenyésztő gazdaságok felszerelésére és a jószágtenyésztő egyesületek támogatására fordítják.

Knežević elmondta, hogy a Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság az idén eddig 30 millió dinárt ruházott be a vajdasági állattenyésztő gazdaságok felszerelésébe. A tartományi titkárhelyettes megjegyezte, hogy az állattenyésztési ágazatban uralkodó nehéz körülmények miatt a mostani pályázatra a megszokottnál kevesebben jelentkeztek. Ennek ellenére – mondta Knežević – a tartomány a jövőben is támogatja a vajdasági állattenyésztőket.

A Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság a múlt héten összesen 125 millió dinár értékű támogatást nyújtott a vajdasági termelőknek. A támogatásokat a kis húsfeldolgozó és tejtermelő vállalkozások, a mezőgazdasági középiskolák, a jószágtenyésztő gazdaságok és egyesületek kapták.