2024. április 26., péntek

Klasszikus költők a terepen

A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet 2015-ös tájoltatási programjában november első felében két verses műsor robog végig a vajdasági rónán. Az egyik a Nem mondhatom el… című összeállítás, amelyben a két Radnóti-díjas, a kunszentmiklósi Tóth Péter Lóránt és a bácsfeketehegyi Hajvert Ákos adja elő kedvenc klasszikus verseit, közéjük csempészve egy-egy kortársat is. A másik előadás pedig a Vasútállomás, Tóth Péter önálló estje József Attila verseiből.

A Nem mondhatom el… című előadást az elkövetkező napokban a következő helyszíneken nézhetik meg az érdeklődők: pénteken 18 órakor a magyarcsernyei Művelődési Házban, hétfőn 17 órakor Csókán, a Csóka Művelődési és Oktatási Központ könyvtárában, november 13-án, pénteken 19 órakor Óbecsén, a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben.

Az összeállításban Ady Endre, József Attila, Radnóti Miklós, Kosztolányi Dezső, Szabó Lőrinc, Nemes Nagy Ágnes, Karinthy Frigyes, Arany János és Petőfi Sándor versei mellett Faludy György, Kányádi Sándor, valamint Domonkos István művei szólalnak meg a két előadó tolmácsolásában.

A Vasútállomás című József Attila-összeállítást az alábbi települések általános iskoláinak 5–8. osztályos tanulói tekinthetik meg a következő napokban: november 9-én, hétfőn Csóka, november 10-én, kedden Csantavér és Törökkanizsa.