2024. április 26., péntek

Szabadkai Magyar Rádió a 89,6 MHz-en

A privatizációs folyamat sikertelensége nyomán október 31-én megszűnt a Szabadkai Rádió egész napos magyar adásának a sugárzása. A Szabadkai Magyar Rádió újonnan felállított stúdiójában a Pannon RTV munkatársai és a Szabadkai Rádió magyar szerkesztőségéből érkezett kollégák a 89 egész 6 tized megahertzen együtt igyekeznek folytatni a Szabadkai Rádió szombat éjjel megszűnt magyar nyelvű adását, tudósított a Pannon RTV.

Hétköznaponként a reggeli órákban aktuális közéleti, gazdasági, politikai témákkal, telefonkapcsolásokkal, interjúkkal készülnek a Szabadkai Magyar Rádió kollégái, 10 órától pedig a tájékoztató-szórakoztató jellegű sávban helyet kap egyebek mellett a szociális és az egészségügy, a művelődés, az oktatás és a sport is. Az esti órákban különböző zenei stílusú műsorokkal várják a hallgatókat a Szabadkai Magyar Rádió munkatársai a 89,6 megahertzen, számol be az Pannon RTV.

A Szabadkai Rádió a 104,4 megahertzes frekvencián szendvicsműsor keretében sugároz majd magyar műsorokat a szerb és a horvát nyelvű programmal együtt: reggel 9-kor magyar nyelvű hírmagazint sugároznak, majd pedig a magyar műsor délben kezdődik és 18 óráig tart, s ez így lesz feltételezhetően még 3-4 hétig, olvasható a Szabadkai Rádió híreiben. A 104.4 megahertzes frekvencia csak helyi jellegű, a műsor a környező, magyarlakta településeken nehezen fogható.