2024. május 4., szombat
LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

Három együttes továbbjuthat

Csupán a negyedik forduló első felét rendezik meg a mai játéknapon, mégis három csapat, a Juventus, a Manchester City, illetve a Real Madrid vagy a Paris Saint-Germain már most bejuthat a nyolcaddöntőbe a Bajnokok Ligájában.

Az A csoport két nagyágyúja, a Real és a PSG több mint 20 év szünet után találkozott egymással tétmeccsen két héttel ezelőtt, s gól nélküli döntetlent játszott egymással Párizsban. A mostani találkozón a házigazdák vezetőedzője, Rafael Benítez már több olyan játékosára számíthat, aki az előző összecsapáson még harcképtelen volt. A Realba sérülés után várhatóan visszatér Karim Benzema, James Rodríguez, valamint a csapatkapitány Sergio Ramos is. A középpályáról ugyanakkor hiányozni fog a Las Palmas ellen 3:1-re megnyert szombati bajnoki meccsen megsérült Luka Modrić, azt pedig még nem lehet tudni, hogy Gareth Bale játszhat-e. A madridi együttes 10 forduló után veretlen a Primera Divisiónban, s jobb gólkülönbségével vezeti a tabellát a hozzá hasonlóan 24 pontos, címvédő Barcelona előtt. A PSG szintén veretlen hazája pontvadászatában, s 12 kör után 10 pont előnye van a második Lyonnal szemben. A csoportban a Real és a PSG is hétpontos, a Malmőnek három pontja van, míg a Sahtarnak egy sem. Ez azt jelenti, hogy ha a madridi és a párizsi együttes nem játszik döntetlent egymással, s közben a svéd csapat kikap Ukrajnában, akkor a Real–PSG csata győztese az utolsó két kör eredményeitől függetlenül már nyolcaddöntős.

A nagyon kiegyensúlyozott B csoportban a holtversenyben második, két négypontos gárda, a Manchester United és a CSZKA Moszkva csap össze egymással az Old Traffordon. Kettejük két héttel ezelőtti oroszországi csatája 1:1-es döntetlennel zárult, s ha most újra „ikszelnek”, akkor a jelenleg hatpontos Wolfsburg elléphet tőlük – ehhez azonban győznie kell a PSV Eindhoven otthonában.

A C csoportban a BL történetének első kazah főtáblás együttese, az Asztana az élen álló Atlético Madridot látja vendégül, s nagy bravúrt vinne véghez, ha pontot tudna szerezni a négyes favoritjával szemben. A másik meccsen a Galatasaray látogat Lisszabonba, a Benficához, s ha a portugálok legyőzik török riválisukat, nagy lépést tesznek a továbbjutás felé.

A D csoportban a legutóbbi kiírásban döntős Juventus ezúttal a Bundesligában kirobbanó formában futballozó, sorozatban hat meccset nyerő, de a BL-ben még mindig csak egypontos Borussia Mönchengladbach vendége lesz, az Európa-ligában címvédő Sevillához pedig a Manchester City látogat. A hétpontos Juve és a hatpontos Manchester kedvező helyzetben van, ma este egy-egy győzelemmel mindkettő továbbjuthat a 16 közé.

Bajnokok Ligája, 4. forduló, A csoport: Sahtar Donyeck–Malmö, Real Madrid–PSG (Arena Sport 3, M4). Az állás: 1. Real Madrid 7 (6:0), 2. PSG 7 (5:0), 3. Malmö 3, 4. Sahtar Donyeck 0 pont. B csoport: Manchester United–CSZKA Moszkva (Arena Sport 1, Sport1), PSV–Wolfsburg. Az állás: 1. Wolfsburg 6, 2–3. CSZKA Moszkva, Manchester United 4 (4:4), 4. PSV 3 pont. C csoport: Asztana–Atlético Madrid (16.00, Arena Sport 4, Sport1), Benfica–Galatasaray (Arena Sport 5). Az állás: 1. Atlético Madrid 6 (7:2), 2. Benfica 6 (5:3), 3. Galatasaray 4, 4. Asztana 1 pont. D csoport: Borussia (M)–Juventus (Arena Sport 2 – körkapcsolás, Sport2), Sevilla–Manchester City (Arena Sport 4). Az állás: 1. Juventus 7, 2. Manchester City 6, 3. Sevilla 3, 4. Borussia (M). Az Asztana–Atlético Madrid kivételével minden mérkőzés 20.45-kor kezdődik.