2024. április 26., péntek

Beruházásokkal jubilál a Petőfi iskola Óbecsén

Új informatikaterme és fűtési rendszere van az alsóvárosi tanintézménynek

Több éve tartó fűtési gondok után az idén végre probléma nélkül kezdődhetett a fűtési idény a fennállásának 60. évfordulóját ünneplő óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolában: az iskola az önkormányzat 2,5 milliós beruházásának köszönhetően januárban kapott új gázkazánokat, azóta működik stabil és biztonságos fűtőrendszer az intézményben. Nem ez az egyetlen idei fejlesztés az iskolában.

Az iskola legnagyobb beruházása az öt éve épülő sportcsarnok (Fotó: Fehér Rózsa)

Az iskola legnagyobb beruházása az öt éve épülő sportcsarnok (Fotó: Fehér Rózsa)

– A tartományi oktatási titkárságtól 400 ezer dinárt kaptunk egy új informatikai terem berendezésére, amelyben most 14 új számítógép működik. A gyerekeknek óriási boldogság, hogy a régi, elavult eszközök helyett korszerű számítástechnikai eszközökön tanulhatnak – mondta el Szűcs Budai Engelbert igazgató.

Az iskolának Dreán és Mileševón is vannak kihelyezett tagozatai, mindkét helyen 15-15 diák tanul. A Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság támogatásával megújuló dreai iskolaépületet remélhetőleg rövidesen befejezik, míg Mileševón a központi fűtést szeretnék kiépíteni, amennyiben nyernek a beruházásra pályázati támogatást.

Hosszabb szünet után a tavasszal fejeződött be az iskolai sportcsarnok megépítésének harmadik szakasza, már csak a befejező munkálatok és a terem felszerelése maradt hátra. A sportcsarnok felépítése még 2010-ben kezdődött meg, 2011-ben került tető alá az épület, de azóta sokat álltak a munkálatok, mert nem volt pénz a projektum folytatására. A harmadik fázis befejezésére összesen 7,4 millió dinárra volt szükség, amihez 3,6 millióval a tartományi kormány járult hozzá. Az iskola a nyáron nyújtotta be legújabb pályázatát az objektum végleges befejezésére, amire csaknem 30 millió dinárra lenne szükség.

Az igazgató kiemelte: a Szekeres László Alapítvánnyal is jó együttműködést sikerült kialakítania az iskolának, és az elmúlt négy évben a Magyar Nemzeti Tanács is szinte minden pályázatukat pozitívan bírált el. Az iskola ennek köszönhetően számos oktatási, irodai és műszaki eszközt tudott vásárolni, a gyerekek pedig emlékezetes tanulmányi kirándulásokon vehettek részt.