2024. április 26., péntek

A demokraták „megnyitották” a kerülőutat

Megnyitották, ami nincs (Fotó: Kecskés István)

Megnyitották, ami nincs (Fotó: Kecskés István)

A Demokrata Párt városi bizottsága tegnap „ünnepélyesen megnyitotta” a nagybecskereki kerülőutat. A rég félbehagyott munkálatok színhelyén megrendezett performanszon a vörös szalagot Petar Popov, a nagybecskereki demokraták végrehajtó bizottságának elnöke vágta át. Alisa Kockar, a párt szóvivője ez alkalomból „elismeréssel” szólt a helyi hatalom vezetőiről, akiknek, mint mondta, sikerült az elmúlt három év alatt a semmit építeni.
Goran Kaurić, a DP városi bizottságának elnöke szerint most már egyértelmű, hogy a kerülőút elkerüli Nagybecskereket, mivel az SZHP három évvel ezelőtti hatalomra kerülése óta nem történt semmilyen előrehaladás. Annak ellenére sem, hogy a haladók 2013 áprilisára ígérték a munkálatok folytatását, a kamionok továbbra is a városon keresztül dübörögnek.

A nagybecskereki körgyűrű építése 1991-ben kezdődött. Eddig ötmillió eurót költöttek el rá, a munka befejezéséhez ennek még legalább a kétszeresére lesz szükség. Hét kilométer utat kellene megépíteni, valamint egy felüljárót és egy Bégán átívelő hidat a Proleter szőnyeggyárnál.

A munkálatok késlekedését az önkormányzatban azzal magyarázzák, hogy a tartományi illetékesektől nem kapták meg időben a szükséges engedélyeket.