2024. április 26., péntek

Mazsola és Tádé a Petőfiben

A hétvégén a budapesti Ametist Bábszínház Mazsola és Tádé című zenés bábjátékának adott otthont a telepi Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ. A társulat hivatásos bábszínészekből áll, repertoárjukban hagyományos, klasszikus bábszínházi előadások szerepelnek, állat- és tündérmesék, illetve marionettjátékok, amelyekkel folyamatosan járják Magyarországot. Niklesz Ildikó, a bábszínház vezetőjének elmondása szerint Kriszt Ákos szervezőjükkel közösen most úgy döntöttek, hogy erre a vidékre is ellátogatnak, többek között Újvidékre, Zentára, Magyarkanizsára és Szabadkára. Véleménye szerint az előző helyekhez hasonlóan Újvidéken is sikere volt bábjátékuknak, ahogy azt az előadás hangulatából érezni lehetett.

Az előadás kapcsán a közönség soraiban izgatottan ficánkoló gyerekektől megkérdeztük, hogy melyik a kedvenc bábfigurájuk. Érdekelt bennünket az is, milyen gyakran szoktak bábelőadásokra járni. Egyeseket még a bábelőadás kezdete előtt, másokat pedig csak a bábjáték után sikerült elcsípnünk.

Tünde, 8 éves

A kedvenc bábfigurám a Tádé, mert az a malacka olyan aranyos, mivel rózsaszín foltok vannak rajta, és a rózsaszín a kedvenc színem. Általában hétvégenként vagy délutánonként szoktam bábelőadásokra járni, ha van. Nem ez az első bábelőadásom, voltam a Kiskakas gyémánt félkrajcárja, a Csillagszemű juhász és A kőleves című bábjátékokon is.

Vivien, 4 éves

Az óvodában már több bábelőadáson voltam. Volt egy olyan mese, ami egy cicáról szólt, ahol a cica nagyon rossz volt, és mindent fellökött. A bácsi kicsit mérges volt rá, ezért a cica ki is kapott tőle.

Dancsi, 6 éves

Még óvodába járok. Mazsola a kedvenc bábfigurám, és mert most ő lesz itt a bábszínházban, szeretném nagyon megnézni. Az óvodában voltam bábelőadáson, de inkább táncelőadáson voltam, azt hiszem, ami arról szólt, hogy hogyan táncolnak a lányok és a fiúk.

Laura, 7 éves

Mazsola a kedvenc bábfigurám, mert ő olyan viccesen röfög. Néha szoktam bábelőadásokra járni. Nagyon tetszett a mai Mazsola és Tádé című bábjáték. Legjobban az a rész tetszett, amikor a Manócska hallotta azt a röfögést.