2024. május 5., vasárnap

A ligások felelősségre vonást követelnek vízügyben

A Vajdasági Szociáldemokrata Liga nagybecskereki városi bizottsága tegnap felhívta a polgárok figyelmét arra, hogy október 12-én lejárt a határidő, amikorra egészséges ivóvizet ígért az önkormányzat. A víztisztító berendezés helyén viszont továbbra is egy begazosodott telket látni. Nyolc hónappal a bejelentés eltelte után is még csak a papírmunkánál tartanak – mondják a ligások, emlékeztetve, hogy a nyáron a vízellátási problémák miatt Pancsován lemondott a Városi Vízművek igazgatója és a polgármester.
A ligások azt kérdezik, hogy ki felel majd a pancsovainál is rosszabb nagybecskereki helyzet miatt. Felteszik a kérdést, hogy miért kellett felbontani a szerződést a vízgyár építéséről egy világhírű céggel, amelynek a megvalósítása esetén már megoldódott volna az ivóvíz problémája a városban. Magyarázatot kérnek arra is, hogy a jelenlegi hatalom miért kötött szerződést egy olyan céggel, amelyet alig egy hónappal a versenypályázat kiírása előtt jegyeztek be – Szerbiában. A ligások azt sem értik, hogy a kivitelező miért hat hónappal a szerződés aláírása után nyújtotta be az előzetes tervdokumentációt.
A közvélemény megtévesztése miatt a ligások a Városi Vízművek igazgatójának és a város polgármesterének a felelősségre vonását követelik.