2024. április 26., péntek

8,5 millió dollár Szerbiának

Molnár Edvárd felvétele

Molnár Edvárd felvétele

Az ENSZ a jövőben is támogatja az országot a menekültválság kezelésében

Az ENSZ újabb 8,5 millió dollár támogatást különített el Szerbia számára a menekültválság kezelésére, jelentette be tegnap az ENSZ szerbiai irodája. A szervezet eddig 2,8 millió dollárral segítette Szerbiát.

A szerbiai intézmények a következő hetekben már meg is kaphatják a pénzt, tekintettel arra, hogy közeleg a tél, így az országon áthaladó menekülteknek még az eddigieknél is nagyobb és több segítségre lesz szükségük. Az ENSZ alapeszközeiből, illetve nemzetközi adományokból biztosította az összeget.

Az ENSZ értékeli a szerb kormány igyekezetét és munkáját, nyilatkozta Irena Vojáčková Sollorano, az ENSZ állandó szerbiai koordinátora, mondván, hogy a szervezet a jövőben is segíti az országot és a pénz folyamatosan fog érkezni, hogy a szerb kormány megszervezze a menekülteknek szükséges segítséget.

Vojáčková Sollorano arról is szót ejtett, hogy az ENSZ nem kizárólag anyagiakkal támogatja a szerb kormányt, valamint a civil szektort a menekültválság kezelésében, hanem szervezési tanácsokkal is.