2024. április 26., péntek

Aszfaltot kap a Tiszamente utca

Két hétig ugyan zajban kell élniük, de nyáron a por miatt nem kell majd többé ablakot csukniuk a törökbecsei Tiszamente utca lakóinak: az önkormányzat és a Tervezési, Építési, Településrendezési és Környezetvédelmi Igazgatóság jóvoltából az utca 236 méteres szakasza végre aszfaltburkolatot kap. A munkálatok kivitelezője a nagykikindai Graditelj AD, amely várhatóan a jövő héten be is fejezi az aszfaltozást. Ivan Bošnjak, a törökbecsei közvállalat igazgatójának az elmondása szerint a három méter szélesre tervezett utat közepes közlekedési terhelésre tervezték, és gondoskodnak a vízelvezetéséről is. A beruházás értéke négymillió dinár.

Saša Šućurović polgármester kiemelte: az 1. Krajiška utcára is lesz pénz, erre szeptember 30-án írták ki a közbeszerzési pályázatot, de az ősz folyamán a Népfront, a Čika Ljubina és a Njegoš utcák csatornázása is megkezdődik.

– A költségvetésünk a tavalyihoz képest 70 millió dinárral szűkösebb lett, de spórolással saját forrásokból és tartományi támogatással sikerül megvalósítanunk ezeket a beruházásokat. A helyi járulékból is sikerül építkeznünk – jelentette ki Saša Šućurović.