2024. április 26., péntek

A Magyar Tanszék gólyái

(Dávid Csilla felvétele)

(Dávid Csilla felvétele)

Az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Karának Magyar Nyelv és Irodalom Tanszékén hétfő délelőtt fogadták az elsőéves egyetemistákat.

Dr. Csányi Erzsébet, a tanszék vezetője üdvözlőbeszédében kitért arra, hogy az elkövetkező négy évben a felnőttkor kezdődik meg a fiatalok számára.
– Nagyon sok kitartást és erőt kívánok. A tapasztalat azt mutatja, hogy a kitartásra van legnagyobb szükség. A bolognai rendszer tettre kész reflexeket igényel, januárban már 9-10 vizsgát le kell tenni. Nincs idő halogatásra – szögezte le Csányi Erzsébet.
Az elsősök fogadásán a tanárok közül részt vett : dr. Horváth Futó Hargita, dr. Kovács Rácz Eleonóra, dr. Utasi Csilla, dr. Pásztor Kicsi Mária, dr. Andrić Edit, dr. Láncz Irén, dr. Faragó Kornélia, dr. Toldi Éva, dr. Bence Erika, dr. Ispánovics Csapó Julianna, dr. Novák Anikó, valamint Milanović Valéria, a tanszék titkárnője.

– Idestova két éve nincs magyar könyvtárosunk, ez egy nagy fájdalmunk, de a létszámleépítés ellen nem tudtuk felvenni a harcot – mondta tanszékvezető, aki után dr. Novák Anikó is köszöntötte a gólyákat.

A Magyar Nyelv és Irodalom Tanszéken akárcsak tavaly, idén is 20 hallgató nyert felvételt az állami költségvetés terhére, az 5 önköltséges hely üresen maradt. Az idei tanterv az akadémiai írás tantárggyal bővült.