2024. április 26., péntek

Rendkívüli ülés a Szabadkai Rádióért

A város mindent megtesz azért, hogy megadja a lehetőséget a rádió megvásárlására

Hétfőn rendkívüli képviselő-testületi ülés keretében próbálja a város megmenteni a Szabadkai Rádiót. A városi önkormányzat javaslata szerint egy harmadik körben is ki kellene írni a nyilvános felhívást és még egy esélyt adni a rádiónak, hogy vevőre találjon, erről döntött pénteki ülésén a vkt. Az első két próbálkozás ugyanis nem járt sikerrel, a nyilvános felhívásra senki sem jelentkezett.

Ilija Maravić, a városi képviselő-testület elnöke hétfőre hívta össze a képviselő-testület tagjait, a rendkívüli ülés célja pedig az, hogy megteremtődhessenek a jogi keretek, amelyeknek köszönhetően a Szabadkai Rádiót a magánosítási folyamat harmadik körében is eladásra kínálják. Az első két alkalom sikertelen volt, ennek értelmében a következő lépés az lenne, hogy a részvényeket felkínálják a dolgozóknak. Amennyiben azokat nem fogadják el, a rádió megszűnne. Az alapító mindent megtesz annak érdekében, hogy ez a folyamat mégse záruljon le november elsejével.

Ilija Maravić kiemelte, a sikertelen magánosítást követően a város, mint felelősségteljes tulajdonos és illetékes szerv kezdeményezheti az újbóli, már harmadik eladási kört, és ezt meg is teszik.

A hétfői rendkívüli ülésen döntést hoznak arról, hogy a Szabadkai Rádiót egy harmadik körben is eladásra kínálják a megállapított vételár, vagyis a 4 millió 842 ezer dinár 33 százalékáért.