2024. április 26., péntek
ASZTALITENISZ

Éremért játszik a Pető/Jevtović páros!

Negyeddöntőbe jutott a Pető Zsolt/Marko Jevtović alkotta szerbiai páros a Jekatyerinburgban zajló Európa-bajnokságon, miután a 32 között játszmaveszteség nélkül nyert a cseh Konečný/Prokopcov kettős ellen, a nyolcaddöntőben pedig 3:1-re győzte le a harmadik helyen kiemelt orosz Kuzmin/Vlaszov duót. Pető és Jevtović szombaton 8 órakor a svéd Kristian és Mattias Karlsson alkotta kettőssel találkozik.

A szerbiai páros korábban már kétszer is szerepelt az Európa-bajnokság negyeddöntőjében, azonban mindkétszer vereséget szenvedett. Az Eb előtt Pető azt nyilatkozta, hogy párosban jó eredményt remél, s bízik benne, ha harmadszor is negyeddöntősök lesznek, akkor nem torpannak meg, hanem bejutnak a négy közé.

Póta Georgina bejutott a legjobb nyolc közé a női egyes versenyében. A világranglistán 27. magyar játékos korábbi berlini klubtársát, a rangsorban 43. német Irene Ivančant győzte le négy szettben a pénteki nyolcaddöntőben. Póta ellenfele a szombat délelőtti negyeddöntőben a román Elizabeta Samara lesz, akivel párosban együtt szintén a legjobb nyolc között érdekeltek. Ellenfelük – magyar idő szerint szombaton reggel 7 órakor – az első helyen kiemelt német Shan Xiaona, Petrissa Solja duó lesz.

Európa-bajnokság (Jekatyerinburg), férfiak, páros, 16 közé jutás: Pető/Jevtović-Konečný/Prokopcov (cseh) 3:0. Nyolcaddöntő: Pető/Jevtović-Kuzmin/Vlaszov (orosz) 3:1.

Nők, egyéni, 16 közé jutás: Erdélyi-Yu Fu (portugál) 0:4, Póta-Xue (francia) 4:1. Nyolcaddöntő: Póta-Ivančan 4:0. Páros, 16 közé jutás: Erdélyi/Fehér-Polcanova/Solja 3:0. Nyolcaddöntő: Erdélyi/Fehér-Jie Li/Qian (holland/lengyel) 2:3, Póta Georgina, Elizabeta Samara (magyar, román)-Li Xue, Xian Yifang (francia) 3:0.