2024. április 26., péntek
OKTÓBER 29-ÉN

Retail park nyílik Nagybecskereken

Befejező szakaszába jutott az izraeli Aviv Arlon társaság bevásárlóközpontjának építése, amelynek megnyitását október 29-ére jelentették be. A leendő bérlők egy része már hozzáfogott a létesítmény belső berendezéséhez.  Nagybecskerek Újvidék felőli bejáratánál mintegy hat hektáron épülő retail-parknak is nevezett bevásárlóközpont építőhelyét munkatársaival meglátogatta Čedomir Janjić polgármester. Mint elhangzott, a késedelem nélküli munkálatokhoz nagyban hozzájárul a beruházó és a helyi önkormányzat közötti jó együttműködés. Az izraeli beruházó tavaly októberben vásárolta meg a telket a magyar Arkadom társaságtól, amely lemondott egy korábban tervezett nagybecskereki befektetéséről.

Befejező szakaszban a munkálatok (Fotó: Kecskés István)

Befejező szakaszban a munkálatok (Fotó: Kecskés István)

Az Aviv park üzlethelységei 22.500 négyzetméteren épülnek, és mintegy ötven bérlőjük lesz, köztük sok világhírű cég is képviselteti magát. A beruházás összértéke 30 millió euró, és mintegy négyszáz munkahely nyílik meg. A bérleti szerződéseket már aláírták, az épületek tető alá kerültek, és már megkezdték a létesítmények birtokba vételét. Lesznek azonban olyan bérlők, akik csak jövő tavaszra érkeznek Nagybecskerekre.

Jelenleg az épületek külsején, valamint a járdák, parkolók és zöldövezetek rendezésén dolgoznak.  A beruházók már a létesítmény ünnepi megnyitójára invitálják a nagybecskerekieket, amelyen nagy, esetenként 50 százalékos árengedményeket kínálnak majd a vevőknek. Emellett külön szórakoztató műsorokat is készítenek, elsősorban a legkisebbek számára. A bevásárlóközpontnak több mint hétszáz férőhelyes parkolója lesz és négy moziterme.

Az Aviv Arlon három évvel ezelőtt Pancsován nyitotta meg az első ilyen típusú bevásárlóközpontot. A retail-parkok különlegessége elsősorban az, hogy a zárt, mesterséges fénnyel és klímaberendezéssel ellátott létesítmények helyett szabadtéri bevásárlást kínálnak, zöld övezetben és számos kísérő-rendezvénnyel, az egész család részére. Egy szinten épülnek, pince és emeletek nélkül. Könnyen megközelíthetők személygépkocsival, az elárusítóhelyek között pedig zöldövet és kényelmes sétányok vannak.

Nyitókép: Befejező szakaszban a munkálatok (Fotó: Kecskés István)