2024. április 26., péntek

Sörnapok Nagybecskereken

Nem tolongtak az ingyensörért (Fotó: Kecskés István)

Nem tolongtak az ingyensörért (Fotó: Kecskés István)

Ma este Nagybecskerek főterén megkezdődik a XXX. Sörnapok. A rendezvény beharangozójaként tegnap fiákerek és fogatos kocsik járták a várost, melyekről ingyensört osztogatva invitálták a vendégeket. Miközben a mesterek az utolsó simításokat végzik a város főterének a felújításán, már áll az emelvény, amelyen a következő napokban fellép a helybeli Filharmonikus Zenekar, Svetlana Ceca Ražnatović, Željko Joksimović és Zvonko Bogdan. A Búza téren pedig ismert rockegyüttesek (Amadeus Bend, YU Grupa, Kerber, Generacija 5, OK Band) szórakoztatják majd a közönséget.
Néhány civil szervezet és ellenzéki politikus szerint a Sörnapokra fölöslegesen sok pénzt költenek. Az önkormányzatban viszont azt hangoztatják, hogy a jubiláris rendezvényre minden eddiginél jobb programot készítettek, és majd a látogatottság igazolni fogja őket.
– Az a célunk, hogy az idei legyen az egyik legjobb és leglátogatottabb rendezvény Szerbiában. Kiváló programmal és különféle tartalmakkal várjuk a látogatókat. Félmillió embert várunk a következő öt napon – nyilatkozta tegnap Čedomir Janjić, Nagybecskerek polgármestere.