2024. április 26., péntek

Holnaptól Sörnapok Nagybecskereken

A főtéren már készül az emelvény (Fotó: Kecskés István)

A főtéren már készül az emelvény (Fotó: Kecskés István)

Az idei XXX. nagybecskereki Sörnapok holnap este kezdődik és vasárnapig tart. A rendezvény beharangozójaként ma fiákerek és fogatos kocsik járják be a várost, melyekről ingyen sört osztogatva, a rendezvényre invitálják a vendégeket. Az ötnapos eseményről tegnap sajtótájékoztatót tartottak.
Mint elhangzott, egyes bírálatok ellenére (elsősorban Svetlana Ražnatović fellépését kifogásolják, no meg a neki szánt honorárium magasságát) minden eddiginél jobb programot készítettek, amellyel mindenki elégedett lesz. A műsorok 15 helyszíne között lesz a város felújított főtere is. Čedomir Janjić polgármester megismételte, hogy az ötnapos rendezvényre rekordszámú, mintegy félmillió vendéget várnak. A szervezők megerősítették, hogy az érdeklődés már napokkal a rendezvény megkezdése előtt óriási, és minden szálláshely foglalt.
A rendezvénynek számos ismert zenei fellépője lesz – a műnépdaloktól a komolyzenéig –, és mindenki megtalálhatja majd azt, amit szeret. A változatos zenei kínálat mellett körülbelül harminc sörgyár terméke közül lehet majd válogatni.
A civil szervezetek azon megjegyzésére, hogy a város költségvetéséből túl nagy összeget hagytak jóvá a rendezvény költségeire, Dragan Vulešević, a nagybecskereki Turisztikai Központ igazgatója azt válaszolta, hogy majd a látogatottság és a bevétel igazolni fogják a kiadásokat.