2024. április 26., péntek
KÉZILABDA

„Az egyik legjelentősebb torna”

A magyarkanizsai polgármester, dr. Bimbó Mihály nyitotta meg az V. Nemzetközi Kanizsa-kupát, amelyen hét csapat vesz részt. A polgármester köszöntőjében kihangsúlyozta, hogy a torna a magyarkanizsai sportban jelentős esemény, s biztos abban, hogy egy ilyen rangos rendezvény hozzájárul a sport népszerűsítéséhez és az egészséges életmód terjedéséhez. Bimbó bízik benne, hogy a fiatalok élvezik majd a színvonalas mérkőzéseket, s ezt a sportot választják majd.

Dukai Ferenc főszervező elmondta, hogy az öt év alatt nagyon sok mindent sikerült megvalósítaniuk, s amikor megszületett az elhatározás az első torna megrendezésére, még nem gondolták, hogy egy napon ilyen jelentős tornának lesznek a házigazdái.

Az első évben még nekünk kellett Magyarkanizsára csalogatni a csapatokat, mostanra azonban már ők ajánlkoznak, s ez kiváló bizonyítéka annak, hogy ez a torna Európa ezen részén az egyik legjelentősebb” – mondta Dukai, aki a Magyarkanizsai Önkormányzatnak, a Vajdasági Kézilabda-szövetségnek, a belgrádi Partizan Kézilabdaklubnak és a támogatóknak köszönőlevelet adott át.

Az első napon egyébként valóságos gólparádét láthatott a közönség, hiszen 63,66 gólos átlaggal fejeződött be a három mérkőzés. Adán a Vardar 43:28 (19:12) arányban győzte le a török Nilüfert, Magyarkanizsán a horvát Nexe 27:21-re (14:8) győzött Szaúd-Arábia válogatottja ellen, a zárómeccsen pedig a szlovén Gorenje 42:30 (22:13) arányban nyert a belgrádi Partizan csapata ellen.

A torna programja, szombat: pionír mérkőzések (8–13), Orosháza–Vrbas (kadét lányok, 14 óra), Nilüfer–Szaúd-Arábia (16 óra), Vardar–Gorenje (18 óra), MOL-Pick Szeged–Nexe (20 óra).

Vasárnap: Nilüfer–Algyő (13 óra), az 5. helyért (15 óra), a 3. helyért (17 óra), döntő (19 óra), ünnepélyes díjkiosztás (20.45).