2024. április 27., szombat

Szépül az óbecsei sportközpont

Nyáron sokan látogatnak ki a szabadtéri uszodába, de hideg időben kevesen keresik fel a fedett medencét

Az óbecsei szabadtéri uszoda forgalma az elmúlt két hónap alatt több pénzt hozott a konyhára, mint a tavalyi esős nyár a teljes fürdőidény alatt. A Đorđe Predin – Badža Ifjúsági Sport- és Művelődési Intézet igazgatója, Dejan Stanojev annak külön örül, hogy a gerontológiai központ Than fivérek utcai épületében lévő szálláshelyek tavalyi felújítása is rövid idő alatt megtérül, az Óbecsén edzőtáborozó hazai és külföldi sportolóknak köszönhetően ugyanis állandó telt házzal dicsekedhetnek.

– A szabadtéri uszodába új padokat helyeztünk ki, készítettünk egy dunai homokos röplabdapályát, és van már tollaslabdapálya is. Kimeszeltük a medencéket, a lelátót, de a tavalyi rossz időjárás miatt kevés lett az intézmény bevétele, ezért ennél nagyobb beruházásokra most nem futotta. A termálvizes medencékben mindennap cseréljük a vizet, az olimpiai medence vízátfolyásos, klórozzuk a vizét, rendszeresen ellenőrizzük a hőmérsékletét, a felügyelőség pedig a minőségét. Jó lenne területileg terjeszkedni, de erre nincs lehetőségünk. A sportközpont irodáit, folyosóit is kimeszeltük, és az öltözőkre is sor kerül majd. Jó lenne a csarnokot is átfesteni, amelyik az épület átadása óta nem esett át meszelésen. A beázó tetőre is áldozni fogunk, hogy ne kelljen többé vödrökkel felfogni a beeső csapadékot – számolt be a tervekről az igazgató.

A sportközpont energiahatékonysági projektuma is zöld fényt kapott, a közelmúltban írták alá azt a szerződést, amelynek köszönhetően a kilencmilliós projektum hatmilliós támogatást kap. Ebből a pénzből az épület teljes belső világítása megújul, és az energiatakarékos izzóknak köszönhetően a számítások szerint akár 50-60 százalékot is meg tudnak majd spórolni a villanyáramon.

Stanojev szerint a sportközpont adottságait – a fedett uszodát, a szaunát, az edzőtermeket – még nem fedezték fel az óbecseiek, télidőben például többen keresik fel vidékről, mint Óbecséről. A létesítmény vezetői egyébként még azzal a gondolattal is kacérkodnak, hogy az egyik termálvizes szabadtéri medencét egész évben üzemeltetik, hiszen kiváló minőségű vize van.

Az óbecsei szabadtéri uszoda mindennap 9-től 19 óráig van nyitva. A napi belépőjegy 150, a négy személyre szóló napi csoportos jegy 450, a 10 alkalomra szóló bérlet 1200 dinárba kerül.