2024. április 26., péntek

A 2015-ös Strandszépe: Vituska Tímea

Vegyelek Flóra lett a közönség szépe

Vituska Tímea, a 22 éves csantavéri lány lett az idei Strandszépe verseny szépségkirálynője, első udvarhölgye a 19 éves kispiaci Arnold Laura, második udvarhölgye pedig a 18 éves Halász Vivien Horgosról. A Magyar Szó olvasóinak szavazatai alapján a legtöbb szavazatot, és ezáltal a közönség szépe címet a 17 éves temerini Vegyelek Flóra kapta, első udvarhölgye a 17 éves Homolya Renáta lett, aki Tornyosról érkezett, a második udvarhölgy címet pedig az adorjáni Gál Orsolya érdemelte ki, aki szintén 17. életévét töltötte be. Az idén a legfotogenikusabb lány a 16 éves szabadkai Szűcs Szilvija, a legszebb mosoly díját pedig István Gitta, a 20 éves törökkanizsai hölgy kapta.

Huszonhét jelentkezőből huszonöten léptek fel a magyarkanizsai gálán

Huszonhét jelentkezőből huszonöten léptek fel a magyarkanizsai gálán

Még a kora este gyülekező viharfelhők sem tartották távol azt az óriási tömeget, amely összegyűlt a magyarkanizsai strandon, hogy élőben láthassa a kifutón annak a huszonöt bátor és gyönyörű vajdasági lánynak a felvonulását, akik az est folyamán csodás ruhakölteményekben mutatkoztak be a közönség előtt, természetesen szem előtt tartva a célt, hogy elnyerjék a zsűri és a közönség tetszését. Ehhez pedig szakmai segítséget is kaptak, sminkesek és fodrászok dolgoztak a lányokon a nap folyamán, hogy szépségüket minél inkább kihangsúlyozva, azok teljes pompában léphessenek este színpadra.

Fellépés előtti tanácsok

Fellépés előtti tanácsok

Pontban nyolc órakor kezdődött a gálaműsor, ahol először a házigazdák képviseletében, Magyarkanizsa polgármestere, dr. Bimbó Mihály köszöntötte a vendégeket és a lányokat, beszédében pedig kiemelte az önkormányzat által támogatott rendezvényeket, amelynek sorába a Strandszépe is beletartozik, valamint elkötelezettségüket a magyar nyelvű tájékoztatás mellett, melyet a Magyar Szó is képvisel.

– Önkormányzatunk különös figyelmet fordít a községünk területén szervezett rendezvények támogatására, szinte minden településünk büszkélkedhet egy-egy rendezvénnyel, és ugyanígy kiállunk a Strandszépe mellett is évek óta – mondta Bimbó Mihály, majd helyet foglalt a zsűri tagjai között. Ezt követően Varjú Márta, a Magyar Szó főszerkesztője mondott megnyitó beszédet, melyben felhőtlen szórakozást kívánt a jelenlevőknek szó szerint és átvitt értelemben is.

– Büszkén mondhatom, hogy a Strandszépe rendezvénnyel már hagyományt teremtettünk, hiszen már negyedik éve térünk vissza minden nyáron, hogy bemutassuk Vajdaság ifjú, szép hölgyeit itt, Magyarkanizsán – mondta Varjú Márta, akinek kívánságát és a rendezvény létrejöttén és lebonyolításán faradozók munkáját az égiek is értékelték, így az eső jóval a szépségválasztás után kezdett csak esni.

Vranić Váradi Lívia és Máriás Endre összeszokott „Strandszépés” műsorvezető párosként ezúttal is profi módon kalauzolták a közönséget az egész este folyamán, finom, könnyed élcelődésük illett a rendezvény hangulatához. A fürdőruhás felvonulás közben pedig érdekes információkat osztottak meg a lányokról, amelyeket azok a jelentkezés során árultak el magukról.

A látvány pedig még a kritikus tekinteteket is a színpadra vonzotta, és a lányoknak nem volt könnyű feladatuk, mivel a zsűri a külső mellett a megjelenést, a mosolygást, a magas sarkú cipőben való járást, és természetesen a kisugárzást is értékelte. Miután a lányok levonultak az emelvényről, hogy felvegyék estélyi ruháikat, addig Molnár (Molesz) Zoltán, alias MagyarZó Pistike a megszokott stílusában szórakoztatta a közönséget, majd őt követően az est sztárvendége, Bereczki Zoltán, EMeRTon-díjas énekes-színész lépett fel, aki külföldi és magyar slágereket adott elő, energikus koncertje pedig pezsdítő hatást gyakorolt a közönségre, és egy-egy dallamosabb énekszám még az idősebb generáció csípőjét, lábát is megmozgatta.

Huszár Anna magyarkanizsai nyugdíjasként rendszeres résztvevője a Strandszépének, és Bereczki előadása őt is magával ragadta.

– Nagyon szeretem a Bereczkit a tévéből, nemcsak a hangja, hanem a mozgása miatt is. Még én is táncra perdülök, ha meghallom. Egyébként nagyon jó itt a hangulat, idén talán mintha kevesebben volnánk, mint tavaly. Jó a műsor, szépek a lányok, ha jövőre is lesz, akkor is eljövök – feleli a rögtönzött közvélemény-kutatás első megkérdezettje.

Koza Anna, aki szintén az idősebb generáció tagja, egyedül a hangosításra panaszkodik.

– Innen fentről, a teraszról jól lehet látni, hogy az egyik műsorvezető mikrofonja nem elég hangos, ezt leszámítva jól érezzük magunkat. A lányok valóban szépek, de úgy látom a magas sarkú cipőben nem mindenki boldogul – fűzi hozzá.

A fiatalok a színpad körül állnak, sokan szurkolnak kedvencüknek, az estélyiben felvonuló lányok közül néhányat nagyobb üdvrivalgás fogad, a szurkoló lányok félhangosan is hangot adnak véleményüknek, ha valamelyik ruha, ékszer vagy cipő nem nyeri el a tetszésüket, a fiúk inkább visszafogottabban szemlélik a lányokat, akik immár a Lady Shop estélyi ruhakölteményeiben tűnnek fel.

Eredményhirdetés előtt még kisorsolják azt a két nyertest, akik adriai nyaralást nyernek, név szerint Horváth Noémi Csókáról és Renkó Szilvia Zentáról, valamint gazdára talál egy kerékpár is a helyszínen megtartott tombolasorsolás keretében. A szerencsés nyertes Pásztor Borbála Temerinből.

Az est fénypontja a szépségkirálynő és udvarhölgyeinek kihirdetése. A legszebb lányokkal való beszélgetést a Tarka Világ csütörtöki számában olvashatják majd.

Tekintsék meg honlapunk (www.magyarszo.com, www.magyarszo.rs) fényképgalériáját, ahol fotósaink több mint kétszáz fotója látható.