2024. április 26., péntek

Tarlótűz és fölborult tűzoltóautó

Vasárnap este tarlótűz ütött ki Velebit és Ilonafalu között, a helyszínre érkező tűzoltóautók közül az egyik útközben felborult. Egyelőre ismeretlen az oka annak, hogy a tűzoltóautó vezetője miért vesztette el az uralmát a jármű fölött, rajta kívül még egy személy tartózkodott a járműben, s bár személyi sérülés nem történt a borulás következtében, a baleset után mindkettőjüket kórházba szállították és megfigyelés alatt tartják.

Bajtai Balázs, a községi tűzoltószövetség brigádparancsnoka sem tudott egyelőre magyarázatot adni a balesetre, a tüzet azonban sikerült megfékezni.

– Még nem tudtunk beszélni a jármű vezetőjével, mi történhetett. Szerencsére személyi sérülés nem történt, de a törvény szerint ilyenkor megfigyelés alatt kell tartani a balesetet szenvedő személyeket. A járműben lévő felszerelésnek sem lett baja, az önkéntesek tűzoltóautója azonban sajnos teljesen használhatatlanná vált. Ezenkívül még három tűzoltóautó van Magyarkanizsán, így a tűzoltást továbbra is meg tudjuk oldani, ahogyan azt vasárnap is megoldottuk, csak hát egy nagyon jó autót veszítettünk, amely kiváló volt a gyors beavatkozásokhoz. A riasztás fél nyolc körül jött, és körülbelül tíz hektár tarló égett le. Nagyon furcsa, hogy eddig a kánikulában nem történt tarlótűz, hanem most, amikor a hőmérséklet is lecsökkent. Tűzoltóink mintegy 70 ezer liter vízzel tudták megfékezni a tüzet – mondta Bajtai Balázs.