2024. április 26., péntek

Tízéves a törökbecsei Nagyboldogasszony

A törökbecsei Tisza-part augusztus végén zsúfolásig megtelik (Fotó: Fehér Rózsa)

A törökbecsei Tisza-part augusztus végén zsúfolásig megtelik (Fotó: Fehér Rózsa)

Az idén jubilál a tízéves törökbecsei Nagyboldogasszony Napok rendezvénysorozat, így augusztus 27-e és 30-a között olyan fellépők állnak majd színpadra a Tisza-parton, akik a szervezők szerint a legnagyobb sikereket érték el az elmúlt évtizedben.

Augusztus 27-én, csütörtökön a szokásokhoz híven halászléfőzésben hirdetnek versenyt, de a tamburazenekarok közül is kiválasztják a legjobbakat. Ezen a napon Zvonko Bogdan ad koncertet. Pénteken Severina és a Hari Mata Hari lép színpadra, szombaton a Plavi Orkestar, a Bajaga i instruktori és a Yu grupa zenéje ébreszt majd nosztalgiát a hallgatóságban, vasárnap pedig a magyarországi Edda, majd Lepa Brena rajongói csápolhatnak kedvenceiknek.

A rendezvénysorozat keretében harmadik alkalommal szervezik meg a Tisza-parton a Nagyboldogasszony mezőgazdasági vásárt, amely péntektől vasárnapig várja majd az érdeklődőket. A 17 órai megnyitó után szó esik majd a szerbiai kormány és az EU együttműködéséről és az Ipard-2016 program keretében elnyerhető támogatásokról is.