2024. április 26., péntek
Kanizsamonostor

Gyermeknéptánctábor volt Kanizsamonostoron

Kiváló hangulatban zárult szombaton este Kanizsamonostoron a XVII. Gyermeknéptánctábor, amelyet július 5-e és 11-e között tartottak meg a csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület szervezésében. A rendezvény ideje alatt a tábor résztvevőit néptánc- és hangszeroktatás, valamint kézműves-foglalkozások és szabadidős programok sora is várta.

– Az idei tábornak összesen százharminchat résztvevője volt, rajtuk kívül naponta csaknem húsz óvodás látogatott ki hozzánk, akik egyelőre még csak ismerkedtek a tábori élettel, illetve különféle népi gyermekjátékokkal, a későbbiek során azonban minden bizonnyal résztvevőkként is számíthatunk rájuk. A vajdasági települések mellett Magyarországról és Romániából is érkeztek résztvevők, akik között a négyévestől a huszonnégy évesig szinte minden korosztály képviseltette magát – magyarázta lapunknak nyilatkozva Kiss Tóth Erika, a csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület elnöke, aki elmondta, az alsósok Gazsó Tibor és Varga Viola irányításával sárközi táncokat tanultak, a felsősök és a középiskolások egyik csoportja Pukli Gabriella és Vörös Árpád vezetésével kalotaszegi, a másik csoportja pedig Szimander Károly és Vörös Eszter vezetésével mezőföldi táncokat. A talpalávalóról Csonka Ferenc, Marjovszky Endre és Rácz Vilmos gondoskodott, a citerásokat pedig Mihók Attila vezette.

A szervezők a hagyományokhoz híven kézműves-foglalkozásokkal, többek között batikolással, ékszerkészítéssel, nemezeléssel, táblafestéssel, textilrajzolással és egyéb érdekességekkel is készültek a résztvevők számára, akik ezenkívül különféle szórakoztató csapatjátékokban is részt vehettek, esténként pedig táncház várta őket.