2024. április 26., péntek

Hűsítő oázis a kánikulában

Az adai strandfürdőben hétköznap ezer, hétvégén több ezer fürdőző fordul meg
A gyermekmedence a délelőtti órákban

A gyermekmedence a délelőtti órákban

Három úszómedence, élménycsúszdák, vendéglők, játszótér és park, valamint fürdőzők sokasága és mindenfelé nyüzsgés, zsivaj. Ezt a képet mutatja napjainkban az adai strandfürdő, amely az elmúlt egy-két évben megújult, és ismét közkedvelt fürdőhely lett. A napok óta tartó hőségben pedig sok helybeli és vidéki fürdőző hűsítő oázisa is. Vasárnap 3000 látogatójuk volt, de hét közben is legalább 1000 fürdőző vált jegyet nap mint nap. A vendégek egész Vajdaságból érkeznek az adai strandfürdőbe.

A meteorológusok szerdára 39 Celsius-fokos csúcshőmérsékletet jósoltak, már reggel elviselhetetlen a hőség, amikor az Adica üdültetési közvállalat által működtetett strandfürdőbe indulok. A fürdőben a dolgozók ezzel nem nagyon törődnek a nagy rohanásban, mert mindenki teszi a dolgát, hogy a kilencórai nyitásra minden és mindenki a helyén legyen a vendégek fogadására. Juhász Tibor igazgatónak szintén sok dolga van, lefoglalja az ügyintézés, de azért sikerül néhány percet beszélnünk, és megtudom, hogy minden munkás, köztük ő is naponta 12–14 órát dolgozik a fürdőidényben. Most kell dolgozni, amikor lehet, majd decemberben pihenünk – teszi hozzá.

– Most ért be a kétéves munkánk gyümölcse. Hála istennek, jó az idő, kánikula van. Ilyenkor látható, hogy milyen nagy vonzereje van a medencekomplexumnak Adán. A fürdőzők nagyon kedvelik a kör- és a kamikaze csúszdákat, de nem szeretném kihagyni a gyerekmedencét és az ottani csúszdát sem, mert az mindig tele van gyerekekkel. Az újítások között népszerűségben az első helyen szerepel a felújított gyermekmedence. Úgy látom, hogy az elmúlt két évben nem dolgoztunk hiába. Nagyon reméljük, hogy sokáig kitart a jó idő. Elégedettek vagyunk a látogatottsággal. Az elmúlt napokban a víz hőmérséklete 28 Celsius-fok volt. Amennyiben folytatódik a kánikula, akkor elérjük a 30 fokos vízhőmérsékletet, és abban az esetben már hűteni kell a medence vizét – magyarázta Juhász Tibor, aki nem tart a meteorológusok által beharangozott 10 fokos „lehűléstől”, és jónak tartja a 30 fokos csúcshőmérsékletet. – A mai napra bejelentett 39 fokos csúcshőmérséklet már túlzás, egészségtelen, nagy terhelést jelent mindenkinek, és már talán a vendégeknek is túl sok. Ha 39-ről 29-30 Celsius-fokra lecsökken a hőmérséklet, azt én nem nevezem lehűlésnek. A fürdőzők és a strandfürdő dolgozói számára a 29-30 fok tökéletes hőmérsékletnek számít. Nem hiszem, hogy gondot fog jelenteni a várható hőmérséklet-csökkenés, mert július van, a szabadságolások ideje, és az emberek kihasználják a jó időt, és eljárnak a strandfürdőbe. A komplexum dolgozói nagy megterhelésnek vannak kitéve, de kitartunk. Három vendéglőt működtetünk. A nagyvendéglőben reggeli, ebéd és vacsora várja a vendégeket, valamint van egy gyorséttermünk, ahol lángost, palacsintát, panzerottit és sült krumplit lehet vásárolni. Mindenkit igyekszünk megfelelően kiszolgálni, néha egy kis türelemre kell kérnem a vendégeinket, hiszen mindenki azt szeretné, ha egy–két óra között lenne kiszolgálva. A vasárnapi 3000 fős látogatottságnál ez óriási terhet jelent számunkra, a vendégeknek pedig idegeskedést. A nehézségektől függetlenül mindenkit továbbra is szeretettel várunk – közölte az igazgató.

Az adai strandfürdőben a hétvégi napokon van legtöbb fürdőző. Az igazgató megjegyezte, hogy szombaton feleannyian szoktak lenni, mint vasárnap. Elmondta, a legutóbbi szombaton 1300 látogatójuk volt.

– Meglepően nagy hétköznaponként is a fürdő látogatottsága, ami szerintem a kánikulának köszönhető. Hétköznap is 1000 vendégünk van. Főleg a délutáni órákban, 14 és 20 óra között tartózkodik sok fürdőző az uszodában. A vendégek egész Vajdaságból érkeznek hozzánk Adára. Kiemelném, hogy a hétfői napra 14 éves korig a községbeli gyerekek, illetve a nyugdíjasok kiválthatják az ingyenes idényjegyet, amivel sokan élnek. Hétköznap is sokan vannak az adaiak, akik között ismét népszerű a strandfürdő – mondta Juhász Tibor.