2024. április 26., péntek
LABDARÚGÁS - EURÓPA-LIGA

Búcsúzott a Crvena zvezda és az MTK

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

A három-három szerbiai és magyarországi csapatból kettő-kettő jutott be a labdarúgó-Európa-liga selejtezőjének második fordulójába. A Crvena zvezda a saját közönsége előtt elszenvedett 2:0-s vereség után Almatiban is kikapott a kazah Kajrattól, így a belgrádi piros-fehéreknek nagyon korán véget ért az európai kupaporondon való szereplés. A magyarországi együttesek közül az MTK esett ki, amely a hazai 0:0 után Újvidéken 3:1-re veszített a Vojvodinától.

A Debrecennek a háromgólos előnyből egyet sikerült megőriznie a nikšići Sutjeska ellen, míg a Ferencváros üres lelátók előtt, fölényes, 4:1-es győzelmet jegyzett a holland II. ligában szereplő Go Ahead Eaglesre.

A Čukaričkinek a Szlovéniában megszerzett 1:0-s előnyét sikerült megőriznie a Domžale ellen: mivel a visszavágón nem született gól, a szerbiai csapat jutott a 2. fordulóba.

Európa-liga, 1. selejtezőkör, visszavágók: Kajrat Almati–Crvena zvezda 2:1 (az első mérkőzésen 2:0) – továbbjutott a Kajrat Almati kettős győzelemmel 4:1-es összesítéssel, Sutjeska–Debrecen 2:0 (0:3) – tj. a Debrecen, 3:2-vel, , Ferencváros–Go Ahead Eagles 4:1 (1:1) – továbbjutott a Ferencváros, 5:2-es összesítéssel, Vojvodina–MTK 3:1 (0:0) – továbbjutott a Vojvodina, 3:1-gyel, Čukarički–Domžale 0:0 (1:0) – továbbjutott a Čukarički, 1:0-val.