2024. április 26., péntek

Az emberi történetek előadása

Kavillón javában zajlanak a Tanyaszínház idei produkciójának próbái

Kiváló hangulatban zajlanak a Tanyaszínház idei előadásának próbái Kavillón. A csapat idén Gárdonyi Géza A bor című művét viszi színre László Sándor, a Művészeti Akadémia osztályvezető tanára rendezésében, aki lapunknak nyilatkozva elmondta, olyan előadást készítenek, amely az emberi történeteket kívánja előtérbe helyezni, hiszen a darab olyan problémákat boncolgat, amelyek mindennapiak, amelyek valamennyiünk számára ismerősek, ám mivel megoldást is kínál a felmerülő problémákra, ezáltal lehetővé válik, hogy a nézők valóban szép élményekkel gazdagodjanak majd az előadás megtekintése során.

– Az előadás nagyon szép dalokkal lesz teletűzdelve, amelyeket a Tanyaszínház korábbi előadásaihoz hasonlóan ezúttal is maguk a szereplők adnak elő, hiszen ezek a fiatalok nemcsak színészileg, hanem zeneileg is igen jól képzettek, amit mindenképpen ki is kell használnunk. Ezúttal egy egyszerű történetet szeretnénk elmesélni, mindenféle aktuálpolitikai színezet nélkül, hiszen úgy gondolom, hogy a nézőt nem kell folyton aktuálpolitikai dolgokkal terhelni, anélkül is éppen eléggé terhelve van általuk. Az idei előadással éppen ezért nem akarunk senkinek odamondogatni, vagy bármilyen ehhez hasonló célokat megvalósítani, hanem csupán egy szép estét szeretnénk szerezni a nézőknek, azt tapasztaljuk ugyanis, hogy manapság már ez az, ami igencsak ritkaságszámba megy – magyarázta László Sándor, az előadás rendezője.

A Tanyaszínház idei előadását a tervek szerint először július 20-án tekinthetik majd meg az érdeklődők, a hivatalos bemutatót pedig július 25-én tartják meg Kavillón.