2024. április 26., péntek

Hét évre szól az újabb tanúsítvány

Az adai egészségház ismét megszerezte az akkreditációt

Az adai egészségügyi intézmény igazgatója, dr. Balog András bejelentette, hogy a szerbiai egészségügyi intézmények akkreditációs bizottságának tavaszi vizsgálódása és osztályozása után hét évre, 2022-ig meghosszabbította az egészségház akkreditációját. Az igazgató megjegyezte, hogy ez nemcsak elismerés, hanem kötelezettség is az intézmény számára. Ezzel elsősorban a páciensek nyertek, de az intézmény dolgozói is, mert ez meghatározott színvonalat jelent a szolgáltatások nyújtásában. Bár minden tőlük telhetőt megtettek, de voltak hiányosságok, köztük a lift hiánya.

Az akkreditációs folyamat részleteiről Snežana Strahinjić főnővér, az intézmény akkreditációs bizottságának elnöke számolt be:

– Az értékelés alapján az intézmény a legmagasabb osztályzatot kapta, vagyis a leghosszabb időszakra, hét évre megkaptuk az akkreditációt. A folyamat azzal kezdődött, hogy az egészségügyi intézmény szerződést írt alá az ügynökséggel, majd hatalmas munkába kezdtünk, amiben minden alkalmazott részt vesz. Többek között a régi eljárásokat átvizsgáltuk, és újakat készítettünk, naprakész jelentés készült minden anyagi és személyi erőforrásról, az egészségügyi és más felszerelésről, valamint minden adatról. Továbbá újrafestettünk sok helyiséget, rendbe tettük az épületet és az udvart. Az akkreditáció nagy megtiszteltetés és egyben hatalmas kötelezettség is, hogy folyamatosan fejlesszük az egészségügyi ellátást a betegellátásban és a klinikai támogatottságban, amilyen a laboratórium, a gyógyszertár, a röntgendiagnosztika és a fiziológiai medicina, valamint a környezetvédelem és az emberi erőforrások tekintetében, illetve az intézmény irányításában és vezetésében – közölte a koordinátor.