2024. április 26., péntek

Kellemest a hasznossal

Jótékonysági rockkoncert volt Bácsfeketehegyen – Rockerek a hátrányos helyzetű gyerekekért

A hétvégén jótékonysági rockkoncertet tartottak a bácsfeketehegyi Kultúrotthonban. A bulin fellépett a helyi Steamdiamonds, a kishegyesi Elementary és pacséri, bácskossuthfalvi Hard Nights. A koncert bevételét hátrányos helyzetű gyerekek utaztatására fogják fordítani.

Sárközi István, az esemény fő szervezője arról számolt be lapunknak, hogy a rockbulinak két célja is volt.

– Szeretnénk visszahozni azt a rockhangulatot, ami évtizedekig uralkodó volt Bácsfeketehegyen, és csak az elmúlt tíz évben halványult el. Több hasonló rendezvénynek adunk otthont, az előző hétvégén is volt, és a következő hétvégén is lesz rockkoncert. Ezt a törekvést egy olyan nemes céllal párosítottuk, hogy a belépődíjakból befolyt összegből szociálisan hátrányos helyzetű gyerekeknek szervezünk kirándulást. Olyan gyerekeket szeretnénk ezzel az akcióval érinteni, akiknek üres a nyaruk, nem jutnak el sehova sem. Ez a koncert jó példa arra, hogy hogyan lehet a kellemest a hasznossal összekötni – mondta el Sárközi, majd hozzáfűzte, hogy a művelődési egyesülettől nem áll távol az efféle gondolkodás, hiszen minden szakcsoportjuk ingyenes a részt vevő gyerekek számára.

A jótékonysági koncerten jelen volt Sztánkó Zsuzsanna, Topolya és Kishegyes Községek Szociális Központjának igazgatója is. Sztánkó elmondta, hogy a központ számos jótékonysági akció résztvevője.

– Tulajdonképpen ez egy folyamat, amit a központ kishegyesi részlege folytat. Fiatal gárdáról van szó, akik most a Feketics Művelődési Egyesülettel közösen szerveztek egy jótékonysági rockkoncertet. A befolyt összegből hátrányos helyzetű gyerekeket szeretnénk elvinni kirándulni. Kiemelném, hogy ezek a fiatal együttesek úgy jöttek el, hogy nem kértek útiköltséget és fellépési díjat. Ők ezzel járulnak hozzá e szép akciónak a sikeréhez – hangoztatta az igazgató.

A koncert első fellépője a Hard Nights volt. A bácskossuthfalvi és pacséri fiatalokból álló együttes 4 éve létezik, 6 tagú, de az egyik basszusgitáros külföldre megy dolgozni, így nemsokára csak 5-en lesznek. Főként szabadidejükben zenélnek, és szívesen vesznek részt ilyen jellegű rendezvényeken. Régi és új rockzenét játszanak, de a metál sem áll tőlük távol. Másodikként a helybeli Steamdiamonds állt a közönség elé. Ők tavaly októberben alakultak, és azóta több koncertjük is volt. Főként diszkószámokat dolgoznak fel rockváltozatban, kicsit metálos hangzással. Az est utolsó fellépője az Elementary volt. Ők nemrég álltak össze, de tagok már korábban is zenéltek más formációkban. A jótékonysági koncert volt egyben a debütáló fellépésük.

A koncertet Kishegyes község önkormányzata, a bácsfeketehegyi helyi közösség, a Feketics Művelődési Egyesület, a Vöröskereszt Kishegyesi Községi Szervezete, Kishegyes Község Ifjúsági Irodája, valamint Topolya és Kishegyes Községek Szociális Központja szervezték.