2024. április 26., péntek

Gyermekzsivajtól lesz hangos a Népkert

Zentán hatodik alkalommal szervezik meg a Mosolytenger gyermekfesztivált

A hétvégén ismét gyermekek kacajától és zsongásától lesz hangos a zentai Népkert, ugyanis a Ci-Fi Civil Központ június 14-én rendezi meg a Mosolytenger gyermekfesztivált. A tartományunkban egyedülálló rendezvény szervezői ezúttal is a jól bevált recept alapján szervezik meg a legkisebbek hagyományos, vajdasági találkozóját, vagyis a gyermekek szüleikkel együtt délután két órától este nyolcig látogathatnak le a Népkertbe az évről évre mind népszerűbb foglalkozásokra, szórakoztató játékokra.

– A rendezvényre természetesen ezúttal sem lesz belépő – nyilatkozta lapunknak dr. Zsoldos Ferenc, a fesztivál fő szervezője. Az idén is igyekeznek mindazokkal a dolgokkal előrukkolni, amelyek az elmúlt évek folyamán már tökéletesen beváltak, egyedül az jelent gondot számukra, hogy míg a fesztivál látogatottsága az elmúlt hat év alatt legalább megháromszorozódott, a rendelkezésükre álló pénztámogatás nagysága szinte semmit sem változott. A helyzetet az is súlyosbítja – nyilatkozta beszélgetőtársunk –, hogy mivel a nyári időszak első fesztiváljáról van szó, a támogatások egy részéről még nem döntöttek az illetékes szervek.

– A fesztivál területén a gyermekek az idén is garasokért játszhatnak, az így összegyűjtött garasokkal pedig fizethetnek a fesztivál különböző helyszínein – jegyezte meg Szalai Teodóra, az egyik szervező, s hozzáfűzte, hogy a fesztivál „valutáját” az úgynevezett Fabatka boltokban is elkölthetik különböző apró ajándéktárgyakra, illetve a rendezvény logójával ellátott termékekre.

A fesztivál kísérőprogramjairól Teodóra elmesélte, hogy többnyire zenés programokkal várják a látogatókat, s a fesztivál sztárvendége ezúttal is az este hét órától fellépő Kiskalász zenekar lesz, emellett a rendezvény színpadán folyamatosan lesz valamilyen program. Így Fügedy Nikolett, a Budapesti Operettszínház tagja Disney-rajzfilmek dalait adja majd elő. Fellépnek zentai és környékbeli tánccsoportok is. Lesznek bohócok, akik a rendezvény egész ideje alatt szórakoztatják majd a gyermekeket, s természetesen a Mosolytenger himnuszát jegyző adai Zenegér együttes is koncertezik.

A koncerteken kívül a szervezők bábjátékokkal és más érdekes produkciókkal is igyekeznek a legkisebbek kedvében járni. A kiállítóhelyeikkel és foglalkozásaikkal ezúttal is jelen lesznek a zentai és a környékbeli civil szervezetek. A szervezők a tavalyi évhez hasonlóan gondoltak a vidékről érkezőkre is, akik esetleg már a délelőtti órákban ki szeretnének kapcsolódni. Ők kedvezményes áron igénybe vehetik a kék medence szolgáltatásait. Ezen a napon 10 és 19 óra között egy belépőjeggyel ketten is bemehetnek az uszoda területére. A belépő 7 éves korig ingyenes, 7–14 éves korig 120 dinár, 14 felett 150 dinár. Ezenkívül az anyukáknak szoptatásra és pelenkázásra is lesz lehetőségük nyugodt környezetben, a Kioszk épületében. A legkisebbek számára pedig külön babasarkot rendeznek be, ahova a 0–5 éves gyermekeket és szüleiket várják. A szervezők a helyszín berendezése érdekében gyűjtési akciót is meghirdettek. A játékadományokat a Ci-Fi Civil Központba hozhatják be az adományozók (Fő tér 18.), a 024/811-383 számon pedig jelentkezhetnek az adakozni óhajtók. A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy amennyiben tehetik, vegyenek részt az akcióban, hogy a piciknek is élvezetes délutánjuk legyen. Az említett címen és telefonszámon lehet érdeklődni a VI. Mosolytenger gyermekfesztivállal kapcsolatban egyéb kérdésekről is.