2024. április 26., péntek
VÍZILABDA

Bontogatja a szárnyát a Zenta

A hétvégén Zentán rendezték meg az U13-as szerbiai leánybajnokságot, amely a Taš 2000 sikerével ért véget. Ami a számunkra a legfontosabb, e nemzedékben is kiválóan szerepelt a házigazda Zenta csapata, amely kombinált, hiszen zentai és szabadkai kislányokról van szó.

Meg vagyok elégedve a lányok teljesítményével, mert már most bebizonyították, hogy érdemes velük foglalkozni, így a nyáron mindenképp arra törekszünk, hogy fejlődés céljából vagy dunaújvárosi, vagy szentesi, vagy pedig hódmezővásárhelyi edzőtáborba jussunk el velük – nyilatkozta Tóth László vezetőedző, akinek a tanítványai – Simon Vivien, Avdić Lolita, Hegyaljai Adél, Kőszegi Tamara, Nagy Mélykúti Anita, Molnár Klaudia, Tasić Sofi, Szitás Karina, Szitás Dorina, Horváth Dominika – 8:4 arányban nyertek a Vojvodina, 11:3 arányban a C. zvezda ellen, a Vračarral 4:4-es döntetlent játszottak, a bajnok Taš csapatától pedig 2:2-es első negyed után 20:5-re kikaptak.

Tóth azt is elárulta, hogy a férficsapattal hamarosan megkezdi a munkát, hiszen a II. liga küzdelmei július 15-én kezdődnek, a nők számára pedig augusztus 15. és 17. között rendezik meg a hagyományos nemzetközi tornát, amelyre az idén igen rangos mezőnyt várnak.