2024. április 26., péntek

Megverte az iskolaigazgatót, mert állítólag molesztálta a lányát

Az újvidéki rendőrség közleménye szerint egy kiskorú lány apja fizikailag bántalmazta titeli polgártársát, mert az állítólag fogdosta a lányát.

A titeli Svetozar Miletić Általános Iskola szakszervezete is reagált a hírre, mely szerint az iskola egyik ügyvezető igazgatóját, Vojislav Đurđevacot verték meg hétfőn az iskolában a tanulók szeme láttára.

A kislány szülei vasárnap feljelentetést tettek a molesztáló férfi ellen. Az ügyészség bűnvádi eljárást is indított, de hétfőn a kislány apja, úgy döntött nem vár az igazságszolgáltatásra és tettlegesen bántalmazta az ügyvezető igazgatót.

Đurđevac betegszabadságon van a bántalmazást követően, az iskola szakszervezete pedig szerdán úgy döntött, az ügyvezető igazgató bántalmazása miatt beszüntetik a tanítást. A nap folyamán kiadott közleményük szerint az iskola nem biztonságos, mert a tettlegesség az iskola épületében történt tanítási idő alatt és a diákok szeme láttára.

Később viszont, a tartományi oktatási titkárság közbenjárására, újra megkezdődött a munka az iskolában. Nyilas Mihály, a Tartományi Oktatási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségi Titkárság titkára megbeszélést folytatott a sztrájkoló tanárokkal és az iskola két szakszervezetének képviselőivel, aminek eredményeként megszületett a megállapodás a tanítás folytatásáról.

A titkárság által kiadott közleményben az áll, hogy elsősorban a tanulók érdekeit figyelembe véve mindent megtettek az ügy rendezéséért, valamint felhívják az illetékesek figyelmét arra, hogy biztosítsák a tanulók biztonságát az iskolákban.