2024. április 26., péntek
LABDARÚGÁS - EURÓPA-LIGA

Megvédte címét és rekorder lett a Sevilla

A Sevilla címét megvédve megnyerte a labdarúgó Európa Ligát, mivel a varsói döntőben szerda este 3:2-re legyőzte a Dnyipro csapatát, így története során negyedszer diadalmaskodott a második számú európai kupasorozatban, s ezzel rekorder lett.

A finálé látványos, közönségszórakoztató játékot hozott, az ukrán együttes hamar vezetéshez jutott, a spanyolok viszont az első félidő derekán fordítottak, majd bár a Dnyipro egy szabadrúgásból egyenlített, a második játékrészben a Sevilla megszerezte a győztes gólt.
Az összecsapás hőse a spanyol csapat kolumbiai csatára, Carlos Bacca volt, aki két góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a sikerből.
A Sevilla - amely másodszor védte meg címét - rekordot állított fel, korábban ugyanis még egyetlen csapatnak sem sikerült négyszer győznie a második számú európai kupasorozatban. Érdekesség, hogy a spanyol együttes a jogelőd UEFA Kupában és az EL-ben valahányszor döntőbe jutott, mindig győzött: 2006-ban a Middlesbrough-t, 2007-ben az Espanyolt, tavaly a Benficát verte.
A Sevilla az EL megnyerésének köszönhetően a 2015/16-os idényben a Bajnokok Ligája főtábláján szerepel majd.

Európa Liga, döntő:
Sevilla (spanyol)-Dnyipro (ukrán) 3:2 (2:2)
Varsó, 50 ezer néző, v: Martin Atkinson (brit). Gólszerzők: Krychowiak (28.), Bacca (31., 73.), illetve Kalinić (7.), Rotan (44.)

Sevilla: Rico - Vidal, Carrico, Kolodziecziak, Trémoulinas - Mbia, Krychowiak - Reyes (Coke, 58.), Banega (Iborra, 89.), Vitolo - Bacca (Gameiro, 82.)

Dnyipro: Bojko - Fedeckij, Douglas, Cseberjacsko, Matos - Kankava (Sahov, 85.), Fedorcsuk (Bezusz, 68.) - Matheus, Rotan, Konopljanka - Kalinić (Szeleznyov, 78.)