2024. április 26., péntek

Több ezren a Traktorfesztiválon

Vasárnap a kora reggeli órákban még úgy tűnt, hogy a lábát lógató eső miatt nem sokan látogatnak el Oromhegyesre, a VIII. Traktorfesztiválra, de a délelőtt folyamán szétoszló felhők és a ragyogó napsütés hatására végül hatalmas tömeg gyűlt össze az Atlantis Garden diszkó udvarában, illetve a traktorok versenyének a területén, amelyet az idén nem kellett a szervezőknek fellocsolniuk ahhoz, hogy a mezőgazdasági gépek versenyeihez kialakítsák az ideális akadálypályát.

Az idei traktoros ünnepségen 150 traktorista tette tiszteletét kisebb-nagyobb járgányával, ezzel túlszárnyalva az előző évek tömegességét is.

A rendezvény a hagyományokhoz híven felvonulással kezdődött, majd következtek a különböző megmérettetések, s természetesen a legkisebbek sem unatkozhatnak, hiszen számukra is megrendezték az ilyenkor szokásos foglalkozásokat: zsákban ugrálást, arcfestést, rodeóbika-lovaglást, s persze nem maradt el a gida-, illetve malacfogás sem.

Amíg a traktoristák egymással vetélkedtek, addig a színpadon a magyarkanizsai Csaba duó húzta a nótát, utánuk pedig Dankó Szilvia, valamint Bódi Guszti és Margó szórakoztatta a többezres közönséget.

A fesztiválról készült képes riportunkat a jövő heti Magvetőben olvashatják majd.