2024. április 26., péntek
KÉZILABDA

A SEHA-ligában a Spartacus!

Szabadka: Spartacus Vojput–Radnički 25:25 (11:11)

Sétaerdei sportcsarnok, 800 néző, vezette: Stojković, Nikolić.

Spartacus Vojput: Kosović, Đekić 5, Knežević, Kovačević, Gálfi, Lojaničić 2, Bojanović, Jovanović, Radulović, Distol 1, Županjac 6, Jelić 5, Kaltak 2, Rakocija 1, Čupić 3, Vuković.

Radnički: Davidović, Pralica 3, Prodanović 1, Gugleta 4, Basarić 2, Lekić, Mosić, Petrović, Spasić, Milinčić, Tomić 1, Gemeljević, Šmigić, Bosić 6, Evranćanin 3, Rajičević 4.

A kragujevaciak elleni egy pont elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy a rájátszás vége előtt egy fordulóval a szabadkai együttes bebiztosítsa a második helyet, ami a regionális SEHA-ligába való jutást jelentette a számukra. Végig nagy harc folyt a pályán, a közönség kemény, de sportszerű mérkőzést láthatott. A 43. percben öt gól (20:15) volt a hazaiak előnye, ami el is altatta a Spartacust, és a vendégek zsinórban szerzett hét góllal kétgólos előnyre tettek szert. A kilenc percig tartó hazai gólcsendet Đekić törte meg hét perccel a lefújás előtt (21:22). Négy perccel a vége előtt Bosić 25:23-as előnyhöz juttatta a vendégeket, de az 57. percben Županjac akcióból egy gólra csökkentette csapata hátrányát, majd nyolc másodperccel a játékidő letelte előtt hétmétereshez jutottak a hazaiak, amit Županjac értékesített. A lefújás után érkezett a hír, miszerint a Partizan hazai pályán kapott ki a šabaci Metaloplastikától, ami azt jelentette, hogy a Spartacus ősztől a regionális ligában szerepelhet.