2024. április 26., péntek

Új imaház Kishegyesen

A hétvégén új baptista imaházat kapott Kishegyes. A baptista közösség a központban lévő korábbi pizzéria épületét vásárolta meg, és alakította át igényeiknek megfelelően. Az ünnepélyes átadásra Amerikából, Magyarországról, Erdélyből, Kárpátaljából és a Felvidékről érkeztek vendégek.

A kishegyesi baptista közösség Nagy Tibor csantavéri lelkipásztor illetékessége alá tartozik. Nagy arról számolt be lapunknak, hogy csoportjuk már volt a faluban, csak az imaház hiányzott.

– Kishegyesen van csoportunk, van gyülekezetünk, de nem volt épülete. Egy munka már idáig is folyt, s ez az imaház ennek egy következő állomása. Ez idáig házi csoport formájában tartottunk összejöveteleket minden vasárnap, a jövőben pedig minden vasárnap ebben az épületben fogunk találkozni. Emellett természetesen tartani fogunk foglalkozásokat gyerekek és nők számára is. A házasság témakörében is tervezünk összejöveteleket szervezni, mert úgy látjuk, hogy krízisben van a házasság – mondta el Nagy, majd arról is szólt, hogy az épületet a hívek adományaiból vásárolták meg. Az összeg nagy részét egy angol házaspár, dr. Eric Barett és felesége, Rosemary adták az új imaház létesítésére, a többi adomány az amerikai és magyarországi baptista közösségektől származik.

– Amikor elindultunk, akkor hitben léptünk, mert nem volt a kezünkben a kellő összeg. Ezért Istenre támaszkodva, mélységes hittel vásároltuk meg ez a helyiséget – mondta Nagy.

Az új baptista imaházban minden vasárnap, délután 4 órakor fognak istentiszteletet tartani.