2024. április 26., péntek

Újra megnyílt a torony alatti galéria Szabadkán

Hatalmas érdeklődés övezte szombaton a Múzeumok Éjszakáját Szabadkán. Városszerte huszonhat helyszínen várták az érdeklődőket délután öt és éjjel egy óra között, szinte lehetetlen volt meglátogatni minden helyszínt.

Fotó: Diósi Árpád

Fotó: Diósi Árpád

Az országos rendezvény alkalmából Újratöltve cím alatt egy év után újra megnyitotta kapuit a szabadkai városháza torony alatti galériája, immár ARTPORTA néven. A kiállítótermet Maglai Jenő, Szabadka polgármestere, Ágoston Pribilla Valéria, a polgármester művelődési ügyekkel megbízott tanácsadója, Molnár-Csikós Virág képzőművész, a galéria művészeti vezetője és Boros György grafikusművész nyitotta meg.

A Városi Múzeumban műhelymunkákat szerveztek a gyerekek számára, megtekinthető volt a szombaton megnyílt Természet és szecesszió, a Magyar Képzőművészet Vajdaságban, a Szlavóniai Múzeum üveggyűjteménye, az új városháza előcsarnokában pedig vasúti maketteket lehetett megcsodálni. Az idei Múzeumok Éjszakájához számos kávéház is csatlakozott különböző kiállítással, és annak ellenére, hogy nem nyitották meg a Zsinagóga kapuit, rengetegen meglátogatták a szabadkai szecesszió eme remekművét.