2024. április 23., kedd

Játékpisztollyal ment rabolni

A nő a trafik egyik alkalmazottja volt, kisfia játékpisztolyával ment a bevételért. Kolléganője felismerte. Hamar elkapták.

Egyik este zárás után határozta el a 40 éves nő, másnap megszerzi az egri dohánybolt bevételét - derült ki az ügyészség közleményéből. Ezért felkapta kisfia sárga szigetelőszalaggal megerősített játékpisztolyát és lánya narancssárga válltáskáját, amibe beletett egy fehér kesztyűt és egy fekete sapkát, amire már vágott két lyukat.

Reggel 9 körül ért a dohánybolthoz, amelybe az arcára húzott sapkával és egy bő fekete kabátban lépett be a trafikba, és követelte a bevételt. Kollégája viszont felismerte, azt is látta, hogy a pisztoly nem valódi, ezért nem adta át a pénzt. A vádlott áthajolt a pulton és kinyitotta a pénztárgépet, amiből ki is vett 400 ezer forintot. A pénzt a a kabátjának zsebébe gyűrte. Közben a kolléganője próbálta hívni a rendőröket, emiatt a vádlott rátámadt és dulakodni kezdtek. Megkarmolta a nyakát és letörte a műkörmét.

Miközben az utcán levette a kabátot, annak zsebéből kiesett némi pénz. A nőt hamar elkapták, a pénz is meglett, majdnem hiánytalanul. Az Egri Járási Ügyészség börtönt kért a nőre, aki már korábban is büntetve volt. Ráadásul 32 ezret is meg kell fizetnie.