2024. április 26., péntek
ASZTALITENISZ

Fejős és Benkő az országos bajnokok

Fejős Anna, a Kanizsa játékosa, és Csikós Kata, a Horgos Asztaliteniszklub versenyzője is remekül szerepelt a Šabacon megtartott fiatalabb serdülők egyéni és páros országos bajnokságon. Egyéniben Fejős aranyérmes, Csikós ezüstérmes lett, míg párosban a Fejős Anna/Csikós Kata kettős a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Az egyéni bajnokságon Fejős Anna a nyolcaddöntőben 3:2 arányban nyert Kovács Katona Lilla (Topolya) ellen, majd Tamara Turkonjet (Rapid) győzte le négy játszmában, a döntőbe jutásért pedig 3:2 arányban győzött Radmila Tominjak (Vojvodina, Bácsföldvár) ellen.

Csikós a nyolcaddöntőben játszmaveszteség nélkül győzte le Sofija Nikolićot (Đurđev Grad), a negyeddöntőben Gyurcsik Barbara (Vojvodina, Bácsföldvár) ellen nyert 3:1-re, míg az öt játszmában múlta felül Danijela Karkušovát (Slavija ’96). A döntőben Fejős Anna 3:0 arányban győzött.

Párosban a Fejős Anna/Csikós Kata kettős a nyolcaddöntőben 3:1 arányban győzött a Milica Petričević/Jovana Antić (Vranje/Dobanovci) páros ellen, a negyeddöntőben 3:0 arányban nyertek a Tamara Turkonje/Marina Pinku (Rapid) duó ellen, az elődöntőben 3:1 arányban múlták felül a Gyurcsik Barbara/Radmila Tominjak (Vojvodina, Bácsföldvár) kettőst, a döntőben 3:0 arányban győztek a Bezzeg Réka/Danijela Bosika (Unirea) páros ellen.

A fiúknál a bácsföldvári Benkő Ákos – csakúgy, mint a lányoknál Fejős – egyéniben és párosban is országos bajnok lett. Egyéniben az IMT játékosát, Vladimir Jovičićet győzte le, s rajtuk kívül még a szabadkai Aleksandar Ćokić és a Velika Plana-i Đorđe Pavlović állhatott fel a dobogóra. Párosban az egyéniben döntőt játszó Benkő és Jovičić Čokićot és Pavlovićot győzték le, míg a bronzérmek a Jockov/Grujić (Lav – Jevremovac) és Tasovac/Petričević (IMT) kettősök nyakába kerültek.